De Predikanten - Prediken op beats

, 2 juli 2018

Officieël beginnen de Gentse Feesten zaterdag pas, maar jaarlijks zijn er organisaties die de Feesten al op vrijdag aftrappen. Zo ook de Kinky Star. Vrijdagavond serveerden zij het Aalterse hiphoptrio De Predikanten aan de ongeduldige feestvierders.

Meneer Leenknecht verzorgde de beats, Baron Duyck en Nephtali leverden de tekst in onvervalst Aalters. De groep had er duidelijk zin in, en dat straalde af op het publiek.

Een domper op de feestvreugde was de gebrekkige geluidsinstallatie, die de lyrics moeilijk hoorbaar maakte. Maar de flarden tekst die wel te verstaan waren, getuigden van humor en zelfspot. Ze 'prediken' over vrouwen, drank of drugs, maar nemen zichzelf daarbij niet al te serieus.Het nummer Wablief vertelt over hoe het trio begon te rappen om vrouwen te versieren en hoe dat niet echt lukt. Voorlopig blijven ze "een bodybuilder met de rechterhand".

Verder werden we getrakteerd op tracks als Kè D'er Goest'in en Ge Keun Mij Krijg'n. Overgoten met de funky, zelfgemaakte beats van Mr. Leenknecht zorgden de nummers voor een geslaagd optreden.De Predikanten zijn tijdens de Feesten ook nog te zien op Boomtown, een aanrader voor wie houdt van rechttoe-rechtaanhiphop zonder veel egotripperij.

18 juli 2009
Sam Deprest