Boomtown 2017: Dans Dans - Kicken op ongedwongen virtuositeit

Handelsbeurs, 22 juli 2017

Muziekwonder Bert Dockx etaleerde in de Handelsbeurs zijn suprematie: met basgitarist Fred Lyenn en Steven Cassiers op de drums trad een trio rasmuzikanten op dat meesterschap uitdraagt. En het was minstens zo fantastisch om te zien hoeveel plezier ze er zelf aan beleefden.

Boomtown 2017: Dans Dans - Kicken op ongedwongen virtuositeit

Dans Dans is een instrumentaal psychedelisch rockproject dat onstuimige rockpartijen afwisselt met mellow kabbelende gitaarlijntjes, maar de magie zit ‘m vooral in het perfecte evenwicht: tot in de puntjes uitgebalanceerde composities waar de vakkundigheid van afdruipt, overgoten met een aanstekelijke begeestering. Imponerend en licht intimiderend welke klanken Dockx uit z’n gitaar knijpt. De Handelsbeurs aanschouwde met open mond en kwijl op de grond hoe een energieke wervelwind van tijd tot tijd op kwam zetten en we bijna verdronken in een ware stortvloed aan grillige gitaarhalen.

Naar adem happen was de boodschap, maar gelukkig schonk Dans Dans ons mededogen: melodieuze intermezzo’s toonden een vrediger gezicht, met krakerige samples die de boel een extra cachet gaven. Dans Dans in de Handelsbeurs: overweldigend, overdonderend, onovertroffen. Volgend jaar, zelfde plaats?

24 juli 2017
Quentin Soenens