Daan - Fotoreportage

De Roma, 20 december 2023

Daan  - Fotoreportage

Vorig jaar verscheen ‘The Ride’, de plaat waarmee Daan terugkeerde naar de typische elektro-rock van de beginjaren. De set in De Roma bestond dan ook grotendeels uit nummers van die plaat, aangevuld met de hits uit ’s mans indrukwekkende catalogus. Dat hij sinds de release van de plaat ook een niet onopgemerkte acte de présence gaf op tv in 'Liefde Voor Muziek' speelde misschien mee in de hoge vraag naar inkomkaartjes. Twee opeenvolgende uitverkochte Roma’s waren het resultaat.

 

Zes klassemuzikanten op het podium (naast oudgedienden Isolde Lasoen en Jeroen Swinnen, ook nog Geoffrey Burton, Jean Francois Assy en Jo Hermans naast Daan zelf) openen de debatten onmiddellijk met een trio nieuwe nummers Western, 16 Men en Women And Children. Icon en Exes lieten de zaal een eerste keer ontploffen. La Crise kreeg een flard Metejoor mee (remember 'Liefde Voor Muziek') en ook Daans respectvolle interpretatie van de klassieker van Ann Christy Dag Vreemde Man uit hetzelfde tv-programma klonk nog steeds even bevlogen als toen. Victory sloot in stijl de reguliere set af.

“The Dark! The Dark! Are you still afraid of The Dark! Dark! Who is still afraid?” Plots stuiterde Glints het podium op om samen met Daan The Dark! uit diens laatste plaat met dezelfde naam te brengen. Om een beetje schrik van te krijgen, wanneer je nadien door de donkere nacht terug huiswaarts keerde. Ware daar niet de rest van de bisronde, nog subtiel beginnend met The Player, maar daarna total loss gaand met Swedish Designer Drugs en afsluiter Housewife. Een mokerslag om ons concertjaar 2023 op gepaste wijze af te sluiten.

Daan @ De Roma - 22/12/23

23 december 2023
Patrick Van den Troost