Corridor - Frais et fruité

Trix, 7 november 2019

Corridor</b> - Frais et fruité

Met al die reünies waarmee je heden ten dage om de oren wordt geslagen, zou je nog vergeten dat er ook nog frisse, jonge bandjes de kop opsteken. Bij Trix willen ze dat blijven aanstippen.

En dus nodigen ze daar bij tijd en wijle zo’n stelletje jonge wolven uit om die toch even boven de massa uit te tillen. Corridor is zo’n bandje dat net een prima album heeft uitgebracht. Op het internet zoemt het al even omtrent deze vier – ok, hier waren ze met vijf – Canadezen, maar dat mocht blijkbaar niet baten. In het Trix-café kon je de aanwezigen op vier handen tellen. Their loss, want wie er wel bij was, zag dat dit gezelschap ook op een podium van wanten weet.

Zingen doen ze in het Frans. Niet dat dat er veel toe doet, want zelfs al zouden ze de Engelse taal hanteren, dan nog zouden de klanken wegzinken in de reverb op de stem. Het was geen bezwaar. Integendeel, de stem fungeerde als extra instrument dat in min of meer gelijkmatige delen door gitarist Jonathan Robert en bassist Dominic Berthiaume werd toegevoegd aan de opwindende cocktail die je binnengegoten kreeg.

Want opwindend was dit absoluut. Gitaren botsten in sprankelende sprongen Bloc Party-gewijs tegen elkaar op, gebackt door een uitstekend drummer en een extra percussionist, die ook nog eens de occasionele toetsen toevoegde. Dat maakte het voor het beperkt aantal aanwezigen bijzonder moeilijk om stil te blijven staan. Je voelde de opwinding net als een koude rilling naar je zenuwuiteinden gieren, waardoor je ledematen plotseling een heel eigen leven gingen leiden.

Nummers als het instant-aanstekelijke Topographe of het titelnummer van die laatste plaat lieten niemand onbewogen en ook het ongebreidelde enthousiasme van bassist Berthiaume, die zijn muts al in de opener kwijt was, zond de nodige virussen uit. Alleen was dit soort infectie eerder aangenaam dan ergerlijk.

Enige kanttekening, die wij hierbij kunnen maken, is dat ze voor oudere nummers als Passage Secret vergeten waren om het toverpoeder boven te halen. Maar dan nog was dit een felgesmaakte, zij het korte doortocht, die heel wat beter verdiende dan die paar vastberaden fans. Na een klein uurtje zat het erop en konden de toeschouwers de wonden likken. Of toch niet! Op algemeen verzoek werd er nog een extraatje aan het concert toegevoegd. Félicitations, les gars!

Zondag 10 november kan je Corridor nog aan het werk zien op Sonic City.

Corridor @ Trix 7/11/2019

8 november 2019
Patrick Van Gestel