Copperhead County - Klaar om Amerika te veroveren

De Bosuil, 23 september 2023

Copperhead County - Klaar om Amerika te veroveren

Amerikaanse southern rock, maar dan van Nederlandse bodem, klinkt wellicht ietwat vreemd, maar is eigenlijk zo gek nog niet. Copperhead County weet zich als nieuwe internationale artiest meteen hoog op de kaart te zetten.

Hoewel de band in 2018 opgericht werd en in 2019 een eerste optreden versierde, had Copperhead County het jaar nadien al een Nederlandse en Duitse tour gepland, die helaas door corona niet door kon gaan. De wereld moest het doen met een livestream vanuit een café in Hengelo. In De Bosuil ging deze bijzondere avond gelukkig gewoon door. Waarom speciaal? Om twee redenen: dit was de eerste show van de nieuwe clubtour en de band stond vanavond voor het eerst op het podium met zangeres Lotte.

De band heeft net tweede album 'Homebound' uitgebracht en deze tour was de perfecte gelegenheid om dit ten gehore te brengen. Dat deden ze vanavond dan ook zonder aarzelen en op de manier dat, wat ons betreft, elke band het mag doen:  het hele album werd gespeeld. Waar veel bands het laten bij drie à vier songs, plezierde Copperhead County ons met alle tien de tracks. 

Opener Solid Ground was er al meteen één van het zojuist genoemde album. De zonnige tonen verlichtten de hele zaal. De sound klonk vertrouwd, maar met de heerlijke stem van Corvin Silvester in combinatie met de backings van Lotte heeft zorgt toch voor een geheel eigen sfeer. Tijdens Southern Feeling hoorden we backings van de hele band, die ervoor zorgden dat er nieuwe hoogtes bereikt werden. Perfect op elkaar ingespeeld en met de enthousiasme van een kind bij het uitpakken van de kerstcadeaus. 

Dan was er ook nog de positieve connectie van de bandleden onderling. Wanneer er niet gezongen hoefde te worden, zagen we Lotte lekker swingen en glimlachend de rest van de band in het oog houden. De fijne sfeer, die hierdoor ontstond, deed het optreden nog intiemer aanvoelen. 

Als de band het even rustiger aan deed tijdens een akoestisch momentje, leek Corvin de stem van Pearl Jam-zanger Eddie Vedder overgenomen te hebben. Met rauwe vocalen en akoestische gitaar zorgde Wide Plains voor heerlijke afwisseling. Zowel op akoestische als op elektrische gitaar bewees Robert van Voorten dat hij zich de kneepjes van het vak geheel eigen had gemaakt. Song na song toverde hij een heerlijke riedel uit de vingertoppen. 

Allemaal goede redenen om bij één van de komende optredens aanwezig te zijn. Deze band gaat nog vele fans maken en hopelijk ooit nog het verre Amerika veroveren.

27 september 2023
Jordi Rijnders