Cactusfestival - Dag 1 - Fotoreportage

Minnewaterpark, 12 juli 2024 - 14 juli 2024

Cactusfestival - Dag 1 - Fotoreportage

Cactusfestival werd ingezet met een keur aan Belgisch (en ook enig Nederlands) talent. Uiteraard konden wij niet ontbreken.

Opener was Kids With Buns. Bruisend van energie gaven Marie en Amber samen met twee bandleden een prachtig concert. Voor wie hen al meermaals gezien heeft een heel herkenbaar optreden dat ook deze keer geen enkel moment verveelde. Daarna was het de beurt aan Compact Disk Dummies. Wat betreft het energielevel moesten zij niet het onderspit delven tegenover Kids With Buns. Springen, dansen, crowdsurfen,… Lennert Coorevits deed het allemaal. De spetterende show werd afgesloten met een nummer dat hij samen met Brihang bracht. Wat ons betreft mocht hij de pluimen voor dit fantastische optreden op eigen hoed steken door de set zelf af te sluiten.

De jeugd Van Tegenwoordig was als volgende aan de beurt. Weinig nieuws onder de zon, maar een onderhoudend optreden was het wel. Zoals een rapliefhebber na het concert tegen ons vertelde: "Ze hebben enkele nummers die iedereen kent en daarna hebben ze nog weinig bijzonders gedaan". Voor Brihang was het cactusfestival als West-Vlaming een thuismatch, maar toch bleven we een beetje op onze honger zitten. Het optreden begon heel rustig en braaf, waardoor we ons de vraag stelden of dit soort muziek wel geschikt was voor een concertweide. De taalpoëet, die ongetwijfeld beter uit de verf komt bij een zaaloptreden, kreeg naar het einde toe meer en meer het publiek op zijn hand. Het laatste deel van het optreden was dan ook heel sterk, waardoor dit het publiek waarschijnlijk zal bijblijven als een boeiende show.

Tot slot was het de beurt aan Bazart: het soort muziek dat je de voorbije jaren niet aantrof op Cactus. "Is dit gepast?", vroeg menig muziekliefhebber zich af. Of dit zo is, laten we in het midden, maar Bazart trakteerde ons als laatste band wel op een energiek optreden, waardoor het merendeel van het publiek tot het einde van de set bleef luisteren.

Cactusfestival '24 - 12/7/2024

13 juli 2024
Chris Van Dam