Buskerfestival - Fake cowboys en slangen die niet bijten

Aarschot, 19 september 2021

Buskerfestival  - Fake cowboys en slangen die niet bijten

Onder een stralende nazomerzon trokken we door het Vlaams-Brabantse Aarschot voor een namiddag cultuur. Op vier verschillende historische plaatsen in de binnenstad stonden muzikanten, gewapend met stem en enig akoestisch instrumentarium de bezoekers op te wachten. Een stadsgids zorgde vooraf voor geschiedkundige achtergrond over de locatie en de omgeving. En dan was het aaTn de muzikanten zelf. 

Die muzikanten hadden vaak een even interessant verhaal te vertellen. Zo maakten we kennis met DC Snakebuster met de slang die niet bijt. Of met Mirco, zanger van Everyone Is Guilty en last minute invaller voor Colline Hill, die een tweede familie had in de USA. De Fake Cowboy mocht proberen zijn eigen probleem te omschrijven. Er was ook multi-instrumentalist Thomas Meeuwis, beter gekend als Go!Go!!Durango!!!, die bijna in het groen opging. En bij onze laatste halte mochten we van lokale bard Andr1es even in zijn "coverton" graaien.

Voor alle medewerkers, wandelaars en muzikanten fungeerde het Amerikaanse kwartet Heathen Apostles als afsluiter. Geen betere plaats dan de binnenkoer van een voormalig klooster voor het gotische Americanaproject van gitarist-producer Chopper Franklin (Ex-Cramps) en zangeres-femme fatale Mather Louth, aangevuld met violist Louis en contrabassist Thomas. De band was in grote doen. Het was dan ook het laatste optreden van hun tot driemaal toe uitgestelde Europese tour. De ontlading en het plezier konden niet groter zijn.

Wie er niet bij was en daar spijt van heeft of wie de smaak nu helemaal te pakken heeft, kan voor een herkansing of bisnummer terecht op 1 oktober in GC De Wildeman te Herent, waar Philip Bradatsch, Maurice Van Hoek, Black Label en Jim Bows & The Flycat­chers zullen optreden. Tickets vind je hier.

Buskerfestival, Aarschot - 19/9/2021

22 september 2021
Bert Gysemans