Black Box Revelation, Brutus - Werchter Parklife - Lekker zware laatste loodjes

Werchter Weide, 1 augustus 2021

Black Box Revelation, Brutus - Werchter Parklife - Lekker zware laatste loodjes

De laatste loodjes wegen het zwaarst. En dat zwaar mocht je de laatste dag van Werchter Parklife serieus nemen. Maar liefst vijf bands stonden op het podium van de arena.

Kill The Logo, de doorstart van .Calibre, mocht de spits afbijten. Zanger Daniel Mies stuiterde over het podium, terwijl hij zijn kritische boodschap scandeerde over een lekker luid muzikaal tapijt.

Dan was het de beurt aan Stake. In tegenstelling tot op de Lokerse Feesten was het buitje hier snel overgetrokken. Zoals op iedere show gingen de fans er hier ook honderd procent voor. Zittende show of niet, Brent riep zelfs op om op te staan en lekker wild te gaan in de eigen bubbel, maar misschien was het nog net iets te vroeg.

Equal Idiots leken vooraf misschien de vreemde eend in de bijt, maar het was snel duidelijk wat hun taak vandaag was: ambiance maken. En dat kunnen de twee als de besten, met vooral oud werk en de onvermijdelijke Plastic Bertrand-cover. Onze Luikse buren konden de pret niet op.

Brutus kwam de status van toekomstige internationale band nog eens onderstrepen met een prachtprestatie. Wie dacht dat zij na die twee Kempenzonen de meute niet meer in beweging zouden krijgen, kwam bedrogen uit. Dit trio is immers populairder dan ooit.

Black Box Revelation, ooit een duo, nu een trio, mocht de uitverkochte avond afsluiten. Ze deden dat eerder al eens op Werchter Parklife. Nu leken ze aanvankelijk tussen al het eerdere geweld aanvankelijke een beetje verloren te lopen, maar gaandeweg kwamen ze in hun ritme. En dan was er geen houden meer aan. Toen de hemelsluizen dan toch nog eens opengingen, bleef het publiek gewoon meedoen. Een perfect slot van de reeks Werchter Parklife.

Werchter Parklife '21 - dag 23: Black Box Revelation, Brutus, Equal Idiots, Stake, Kill The Logo - 1/8/2021

4 augustus 2021
Bert Gysemans