Big Sean - Van de grond

Anciennce Belgique, Brussel, 20 juni 2015

Met 'Dark Sky Paradise', het derde album van Big Sean, brak de Amerikaanse rapper helemaal door. Nummer-1-plekken, goede verkoop en gejongleer met complimenten vanuit de muziekpers. De man heeft ondertussen ook al een heel boek vol hits, vaak gesteund door grootheden uit de scene. Denk Kanye West, Nicki Minaj, Drake en Calvin Harris, om van de rest nog maar te zwijgen.

Big Sean - Van de grond



Geen makkie dus voor Caballero om de boel al wat op te warmen. Maar met zijn strakke Franse rhymes, classic beats en sober voorkomen kreeg hij toch al wat enthousiasme in de zaal. Maar pas toen DJ Mo Beatz, de mens die als eerste Sean’s nummers wou spelen in clubs, stukken uit "Finally Famous" door de boxen knalde, ging de zaal wild.

Een zaal die trouwens verre van uitverkocht was. Is Big Sean dan toch nog te niche? Hij brengt alvast een heel specifiek publiek op de been. Jong vooral en heel modebewust. De pet-industrie heeft hier gouden zaken gedaan. Veel vrouwen ook, die er niet gewoon als bakvissen bijliepen maar netjes mee de rhymes deden en toch wat beweging brachten naast de mannelijke swag standbeelden.

Hoog op het podium, alsof hij leek te zweven, opende Big Sean met Paradise, een track van 'Dark Sky Paradise'. Meteen een schot in de roos. Gillende dames en hier en daar zelfs een mannetje dat zijn swag opgaf voor bouncen. De focus lag met Win Some, Lose Some, Research, meezinger Blessings en absolute crowd pleaser IDFWU logischerwijze op het nieuwe album, maar ook de oudere schijven passeerden de revue. 

Bij Mercy ging het dak eraf en met Clique, Gang Bang en Dance (A$$) toonde hij hoeveel goeie featurings de Amerikaan eigenlijk lopen heeft. Open Wide, een nummer met Calvin Harris trok het tempo even omhoog en met One Man Can Change the World kreeg het publiek een intiem kippenvelmoment cadeau.

Big Sean rolt op stijl en combineert dat met deftige lyrics en heel vette beats. Live nog eens wat meer ondersteund door een drummer en pianist. De rapper gooide wat motivationals in de zaal tussen de songs door en genoot van elk voor hem bestemd gilletje. Hiphopconcerten zijn altijd een risico, maar Big Sean had geen enkel probleem om overeind te blijven. Integendeel. Hij hielp een AB-zaal van de grond.  

 
20 juni 2015
Niel Van Herck