Best Kept Secret - Toch maar een sjaal en zelfs een bontjas aan gedaan

Hilvarenbeek (NL), 9 juni 2023 - 11 juni 2023

Best Kept Secret - Toch maar een sjaal en zelfs een bontjas aan gedaan

Best Kept Secret. Seizoen 2023, aflevering 2.

Kevin Morby was de perfecte opener van een warme dag. Licht up-tempo music zonder direct iedereen met een mokerslag KO te slaan. Nadien deed Gaye Su Akyol met haar opzwepende Turkse beats toch de temperatuur in TWO de hoogte in gaan.
Op the ONE main stage kon ondertussen Tinariwen wat melodietjes spelen. Aangezien de heren het gewoon zijn van in de Malinese woestijn te spelen hadden ze voor alle zekerheid toch maar een sjaal om gedaan. Bij 30°C bevriest water juist niet in de woestijn dus hadden ze zich dan maar een winter outfit aangedaan.
Terug naar TWA waar Mister Dope Lemon een goeie set speelde om de toeschouwers uit hun siësta te jagen. Keep on rocking Dope! En wie dan nog suf zat te wezen kreeg van Young Fathers dan maar een extra shot adrenaline. Het plezier werkte zo aanstekelijk dat zelfs de stramme fotografen de frontstage té klein vonden toen ze tegen beter weten in toch een dansje passeerden.
Goldband liet ondertussen het strand aan de ONE main stage vollopen. Door velen vergruisd, door andere verafgod. FACT: Goldband tijdens golden hour (ondergaande zon). Perfecte programmatie van Best Kept Secret. Moshpit, blote basten en een uitzinnig publiek.
Afsluiten van ONE was voorbehouden voor Oscar and the Wolf. Max Colombie en co° zette een perfecte show neer waarbij hij z’n eerste nummers voorzag van een paar rockende gitaren. Goeie keuze Max.
Statistics van dag 2: 15.000 stappen, 8l water (waarvan de helft voorzien van 5,2% alcohol). 1x frietjes met stoofvlees, 1 pokken bowl, 5x cola zero

Best Kept Secret '23 - dag 2

 

11 juni 2023
Karel Uyttendaele