Best Kept Secret Festival - Fotoreportage dag 1

Hilvarenbeek (NL), 7 juni 2024 - 9 juni 2024

Best Kept Secret Festival - Fotoreportage dag 1

Best Kept Secret 2024 startte met een blauwe lucht en overvloedige zon. Fotograaf (ku) trok er naartoe, voorzien van sunscreen factor vijftig en een tas met opgeladen laptop en camerabatterijen.

Two Alice Phoebe Lou was de eerste die voor de lens verscheen. Gesteund door meelopende tracks en vocals, bracht zij het publiek zachtjes in festivalsfeer. St. Paul And The Broken Bones, alle leden strak in het pak, mocht hoofdpodium One openen. Een stem zoals zijn lichaam en verbazend energiek. Over BadBadNotGood op podium Two kunnen we zeer kort zijn: de band deed die naam alle eer aan. La Femme ging voor week poppy Frans chanson en kwam daar op het grote One podium goed mee weg. Het publiek zong zelfs de geprojecteerde lyrics mee en met een voornamelijk Nederlands(talig) publiek leidde dat soms tot grappige taferelen.  

Op podium Two was er de reïncarnatie van Michael Jackson. Omar Apollo was zelfs voorzien van het bijhorende glitterjasje en hanteerde ook de nodige dansmoves. Op podium One werd een paar honderd kilo testosteron aangevoerd. Viagra Boys in da house, waarbij het duidelijk is dat de frontman van deze Zweeds punkrockband zich niets in het leven ontzegt.

En dan was er het hoogtepunt van de dag op Two. Soms vallen alle puzzelstukjes in elkaar. De artiest, de muziek, de sound, het licht. St. Vincent vinkte alle vakjes vakkundig aan. Disclosure sloot One af. Het duo had enkel een tafel en een lichtshow nodig en liet instrumenten volledig achterwege. Lichtshow en dj-mix waren daarentegen wel van hoge kwaliteit.

Best Kept Secret '24 - dag 1

8 juni 2024
Karel Uyttendaele