Bert Dockx - Wonderlijke mélange

Heilig Hartkerk Rooierheide, 28 mei 2022

Bert Dockx - Wonderlijke mélange

Een van de best verborgen muzikale hoogvliegers, Bert Dockx, kwam op uitnodiging van Absolutely Free Festival diens nieuwe soloplaat 'Safe' voorstellen in de Heilig Hartkerk Rooierheide in Diepenbeek.

En dat is nu net de perfecte locatie voor een onweerstaanbaar straf concert. Daarvoor had Bert Dockx een uitgekiende groep mensen rond zich verzameld. zoals bij zijn andere projecten Dans Dans en Flying Horseman gaat ,zijn het stuk voor stuk gepassioneerde muzikanten die perfect weten waar naartoe. 

In Diepenbeek deed het bijwijlen denken aan The Bad Seeds, die ook blindelings en onovertroffen de visie van de Meester - in dit voorbeeld: de heer Nick Cave - tot aan de hellepoorten zullen volgen. Dockx werd er zowaar zelf stil van en roemde de geweldige galm van de stemmige kerk. De intense gitaarerupties en elke beweging en aanzet van de groepsleden waren elke keer weer raak. 

Nieuw werk werd afgewisseld met welgemikte covers. Pale Blue Eyes van The Velvet Underground klonk bijvoorbeeld alsof het gisteren geschreven werd, Albatross van Fleetwood Mac was hemeltergend goed, maar ook Ornette Coleman en Townes Van Zandt passeerden de revue. En aan de hand van de gekozen covers weet je ook dat het van folk over jazz en pop naar psychedelica laveerde alsof het niets was. 

Heerlijke en wonderlijke mélange die klonk als iets compleet nieuws. Het jaar is nog vroeg, maar hier deed een machtig goede groep een gooi naar de titel van beste concert van het jaar. De opkomst was niet overdreven, maar de ovatie was oprecht en gemeend.

Als u Bert Dockx tegenkomt in de concertkalender, niet aarzelen, gewoon doen! Wij garanderen u een bijzondere avond.

29 mei 2022
Laurens Leurs