Beartooth - Hoofdact overruled

013, 21 maart 2023

Beartooth - Hoofdact overruled

Je ziet het tegenwoordig wel vaker, bands die een gezamenlijke tour houden. Hierdoor kun je op één avond meerdere van je favoriete bands meemaken. Dat was hier ook het geval: Stray From The Path, Motionless In White en hoofdact Beartooth. Samen goed voor een flinke bak herrie.

De Amerikaanse hardcorepunkers van Stray From The Path zorgden meteen voor een flinke klap bij binnenkomst. Van de drie heavy bands was dit toch wel de bruutste. Met Needful Things trapten ze de toch wel korte set af. Terwijl de bezoekers nog binnendruppelden, was de eerste moshpit al gevormd. En eindigen deed die pas, toen de laatste band afscheid had genomen. 

De gothic metalcoreband Motionless In White staat bekend om het door Marilyn Manson geïnspireerde uiterlijk. Maar dat is niet het enige dat ze met elkaar gemeen hebben. Want in de zang hoor de je beste man ook regelmatig terug. Met het opstarten van Thougts & Prayers gingen bij vele vrouwelijke fans de ogen open in afwachting dat zanger Chris Cerulli zijn entree zou maken.

De afwisseling van hard en zacht is één van de kenmerken van deze groep, maar ook het heftige gitaarwerk met de moderne elektronische touch (zoals in Cyberhex) maakt het verschil. Aan het eind van Slaughterhouse, één van de lompste songs uit het repertoire, kwam zanger Caleb Shomo van Beartooth het podium op, hetgeen resulteerde in nog meer energie op het podium. Nadat de cover van Somebody Told Me (The Killers) gepasseerd was, was het met Eternally Yours tijd voor de afsluiter. Wat ons betreft, had deze band gerust top of the bill mogen zijn.

Toen de piep in onze oren al van zich liet horen, was het tijd voor Beartooth om ons te overtuigen van het tegendeel. "Are you alive out there, Tilburg?", schreeuwde de frontman bij opkomst. En Tilburg was dat. Met al twee flinke supports had het publiek geen seconde nodig om zich terug in de vertrouwde moshpit te storten bij het inzetten van Below

Maar echt overtuigen deden ze niet. Ondanks de flinke dosis energie die op het podium werd gelegd, leken de nummers zich te herhalen. Halverwege de show bleek dat meerdere mensen die mening deelden (of ze kwamen puur voor de vorige bands). De fans, die het tot het eind uithielden, werden wel nog getrakteerd op een crowdsurfende Caleb Shomo. 

Beartooth, Motionless In White, Stray From The Path @ 013 - 21/3/2023

24 maart 2023
Jordi Rijnders