Autumn Falls 17: High Hi - Ego's aan de kant

Afsnis, 22 november 2017

Café Afsnis bij St.-Jacobs in Gent; een authentiek bruin praatcafé waar ze niet alleen iets kennen van bieren allerhande, maar ook met de regelmaat van de klok fijne bandjes programmeren. Voor High Hi trokken wij midden de werkweek met plezier op café.

Hoeven we het trio High Hi eigenlijk nog voor te stellen? Aan het aardig volgelopen café te zien zouden we denken van niet, maar we frissen graag even uw geheugen op: finalisten van Humo’s Rock Rally 2014, Artist in residence geweest in Trix en begin dit jaar stelden ze hun debuutplaat ‘Hindrance’ voor. Een schijfje vol stevige powerpop en geproducet door Reinhard Vanbergen en Niek Meul van Das Pop.

Wij vonden ‘Hindrance’ van bij aanvang een welgemikte trap in de ballen en dat was voor een groot deel de verdienste van het live-gevoel dat High Hi op die plaat bijzonder goed wist vast te leggen. Van bij de eerste noot van Calm Down Sir grijpt de band ons, ondanks een eigenzinnige gitaar, bij de keel en trekt het alle registers vakkundig open.

De volledige groep smeet zich met volle overgave op de set. Zangeres Anne-Sophie Ooghe stond centraal en klonk gretig, maar ook warm en soulvol. De gitaar klonk zwaar on fire, de drums van Dieter Beerten breed en gewichtig. Koen Weverbergh plaatste zijn bas gedistingeerd, maar prominent in de sound. Ego’s werden aan de kant geschoven en het groepsgeluid primeerde.

We kregen quasi het volledige ‘Hindrance’ geserveerd met als hoogtepunten Baseball Fights, Obvious en Magnify. Ook met het ‘oude werk’ (dixit Ooghe) Tommy was het een aangenaam weerzien.

Toen de laatste noten van het overweldigende Break/Brake uitgedoofd waren wisten wij weer zeker waarom wij destijds zo instant zijn gaan houden van High Hi. Deze band is een hecht trio dat elk optreden weer alle registers opentrekt. 

Bekijk alle foto's hier.

23 november 2017
Patrick Blomme (Foto's: Patrick Blomme)