Alex Henry Foster - Overspoeld

Trix, 15 juni 2022

Alex Henry Foster - Overspoeld

Onbekend is onbemind. En dus lieten wij ons verleiden door de Canadees Alex Henry Foster, voormalig frontman van Your Favorite Enemies, maar intussen al een hele tijd solo op weg. In Trix toonde hij zijn kunnen.

Als leek in het postrocklandschap werden wij erop uitgestuurd om deze avond vast te leggen. Voorprogramma Sef Lemelin, die later de band van Alex Henry Foster vervoegde, bracht een twintig minuten durende opwarmer. Het gaf ons meteen een idee van de lengte van de nummers van de avond. Lemelin bouwde, uitgaand van lichte synths richting een eclips over deze lange periode. Zo werd het publiek er in meegezogen om helemaal klaar te zijn voor het hoofdprogramma. 

Zes nummers. Maar dan wel nummers van elk een kwartier lang, verspreid over heel de avond, zo plande Alex Henry Foster zijn veroveringstocht. Je werd compleet ingepalmd door de muziek en je kon je laten meeslepen heel de avond lang. De band bespeelde niet alleen het publiek, maar ook elkaar. En er waren genoeg intermezzo's om elk zijn talent en instrument te doen stralen. Maar Alex Henry Foster was uiteraard de eyecatcher. Met krachtige stem, diepzinnige lyrics en strak gitaar- en cellowerk werd het publiek volledig meegenomen.

Letterlijk zelfs. Voor Summertime Departures werd zowaar iemand uit het publiek d gitaar van Foster aangereikt en uitgenodigd op het podium. Gelukkig moest er geen complexe riff worden gespeeld. En aan het einde van de song kon met de gitaar nog een cimbaal worden aangeslagen. Die fan zal deze avond niet licht vergeten. 

Na publiekslieveling The Hunter te hebben uitgesponnen, werd de avond waardig afgesloten met een eerbetoon aan Fosters vader. Shadows Of Our Evening werd ook opgedragen aan een fan die iemand dierbaar had verloren. Een emotioneel einde van een prachtige avond. Een concert dat we niet snel zullen vergeten. 

Alex Henry Foster @ Trix - 15/6/2022

18 juni 2022
Guido Marree