Action Bronson - Degelijk

Ancienne Belgique, 30 september 2015

Hij is de missing link tussen Billy Joel en seizoensgroenten. Wie? Hij consolideerde met 'Mr. Wonderful' zijn status als één van de groten van de undergroundrap. Wie? Hij wekte dit jaar nog de toorn van veteraan Ghostface Killah door iets als “dat ik als hem klink is erg, want hij rapt toch niet meer op niveau” te poneren. We hebben het over Action Bronson. En wij gingen voor u kijken in de AB.

Action Bronson - Degelijk



Niet omdat 'Mr. Wonderful' zo wonderful bleek, wel omdat het totaalplaatje bij Action Bronson nog steeds de moeite waard is. In tegenstelling tot collega’s als Joey Bada$$ of Vince Staples hoeven teksten niet altijd even serieus te worden genomen. Humor boven streetcredibility dus; en dat zorgde voor een korte, maar degelijke rapshow.

Brand New Car en The Rising - op plaat nogal teleurstellend - manifesteerden zich nog steeds niet als geniale nummers, maar klonken in elk geval een stuk vitaler. Terry zorgde voor een eerste herkenningsmoment. En dan culmineerde het energieniveau van het publiek al; met dank aan banger Actin Crazy.

Helaas kwamen daar op een bepaald moment zelfs een paar heuse vechtpartijen onder het publiek bij kijken. Shout-out naar de security, die er snel bij was en efficiënt handelde. Wij maakten van het moment gebruik om gewetenloos en geleidelijk aan naar voor te schuifelen.

Vooraan bleef de sfeer gelukkig goed, iets waar de vele joints misschien voor iets tussen zaten. Fans van het eerste uur kregen in de tweede helft van de set Strictly 4 My Jeeps en Amadu Diablo voorgeschoteld, maar het meebrullen tijdens pakweg Easy Rider toonde aan hoezeer Action Bronsons fanbase gegroeid is sinds de release van 'Mr. Wonderful'. Of Baby Blue, met in de plaats van de Chance The Rapper-verse een onverwacht stukje You Got What I Need

Geheel volgens de hiphopwetten kreeg Bronsoliño af en toe gezelschap op het podium. Er was dj-producer The Alchemist. En Big Body Bes, ’s mans neef en geen rapper, wel een ervaren bluffer (“you know who it is, we out here, …”). Voorprogramma Mayhem Lauren tenslotte mocht naast een tweetal features op 'Mr. Wonderful'-nummers ook een prima eigen song ten berde brengen.

Al bij al viel op deze show weinig aan te merken. Verbazen deed Bronson geen enkele keer, maar met energie, een goede spanningsboog en enkele ijkpunten in de set slaagde hij met verve.

Kmeron was erbij en bracht volgend fotoverslag mee naar huis.

 

30 september 2015
Kasper Cornelus