Stijn - daFestival #2: Deze periode zet aan tot nadenken

daFestival #2: Deze periode zet aan tot nadenken

Hij was een beetje van de radar verdwenen, maar heeft ondertussen weer de nodige plannen. En wij zijn bijzonder blij dat hij die binnenkort met ons wil delen.

Hoe stel je het in deze periode van quarantaine? Al (muzikaal) zotte dingen ondernomen? Welke?

Stijn: Ik ben ok. Ik heb nog steeds werk, dus ik prijs me gelukkig. Ik werk tegenwoordig bij de VRT voor Radio 1, waar we op onze manier ook de belgische musicscene proberen te steunen. Ik houd me verder bezig met mijn Facebook live's, wat ik al jaren doe, maar sinds de Lockdown ben ik in de STIJN-archieven beginnen delven en zend ik regelmatig oude shows uit. Die Ik daarna weer offline haal zoadat het een bijzondere ervaring blijft voor de mensen die kijken op dat moment.

Ik kijk meestal mee en voorzie de concerten van commentaar in het chatvenster. Mensen, die kijken, stellen soms vragen. Da's een leuke manier om contact te hebben. Het is ook leuk om op die manier eens niet bezig te zijn met het performen zelf, maar er mee als toeschouwer naar te kijken.

Werk je intussen aan nieuwe songs? Zo ja, kan je daar al iets over zeggen?

Ik werk al lang regelmatig aan nieuw materiaal. Ik was voor de lockdown begonnen aan een project met Tomas Van Elslander. Het idee is om huiskamerconcerten te doen. Met eigen materiaal en enkele covers, maar ook met nieuwe songs. De repetities liggen door de omstandigheden plat, maar we zullen de draad denkelijk snel weer oppiken. Samen hieraan meedoen is alvast een stap in die richting.

Hoe hard komt deze crisis aan? Financieel? Commercieel? Persoonlijk?

Gelukkig ben ik al een tijdje niet meer honderd procent afhankelijk van mijn inkomsten uit de muziek. Mocht dat het geval zijn, zou ik wel wat meer met de handen in het haar zitten. Deze periode zet aan tot nadenken. Dus dat doe ik ook. Door zoveel shows uit het verleden te zien begint het af en toe wel terug wat te kriebelen om er weer wat meer mee bezig te zijn. De muziek en het plezier om muziek te maken voor een publiek.

Zijn er al plannen voor nadien? Zo ja, welke?

Zoals ik al zei, ben ik bezig met een project met Anderslander. Verder geen grote plannen. Buiten repeteren met de groep die ik met mijn twee zonen heb, Daddy & The brothers. Daar heb ik veel plezier mee en we hebben al enkele malen opgetreden. Het zou leuk zijn om dit zonder druk verder te kunnen zetten.

Van wie zou jij graag een inhouse-concert zien? Belgisch? Internationaal?

Dieter Sermeus van Orange Black, Hantrax, Stuff, Pomrad, Hannelore Bedert, Raymond Van Het Groenewoud aan de piano.

Voor Dieter Sermeus kunnen we je alvast doorverwijzen naar onze vorige editie, Stijn.

2 mei 2020
Christophe Demunter