Steve Wynn - daFestival #2: ik verzwelg meer muziek dan dat ik er uitspuw

daFestival #2: ik verzwelg meer muziek dan dat ik er uitspuw

Met The Dream Syndicate heeft hij net een nieuwe plaat uit, waaruit je zondag zo rond 21u00 alvast enkele nummers te horen krijgt. Intussen spaarden wij ook hem niet van ons lockdown-interview.

Hoe stel jij het in deze periode van quarantaine? Al (muzikaal) zotte dingen ondernomen? Welke?

Quarantaine heeft veel gemeen met touren. Heel veel binnen zitten en wachten, de tijd doden met muziek, boeken, herinneringen en gedachten aan leuke dingen, die je dan kan herbeleven. Daarin heb ik voldoende training gekregen.

Werk jij intussen aan nieuwe songs? Zo ja, kan je daar al iets over zeggen?

Ik werk wel een beetje aan nieuwe nummers, maar ik verzwelg er meer dan dat ik er uitspuw. Ik luister weer naar muziek met een nieuwsgierigheid en toewijding, die ik in jaren niet meer heb meegemaakt. Het lijkt wel herbeleven en opnieuw leren.

Hoe hard komt deze crisis aan? Financieel? Commercieel? Persoonlijk?

Touren is mijn bron van inkomen. Dus ik mis dat wel degelijk. Ik hou ook echt van het touren: het avontuur, vrienden terugzien, vrienden maken en de kans om iets nieuws te leren over wat ik elke avond doe. Maar er komen vast nog tours en je moet het beste uit zo'n slechte situatie halen. Onze gezondheid is het belangrijkst. Al de rest volgt.

Zijn er al plannen voor nadien? Zo ja, welke?

Ik breng platen uit en ik doe promotie, terwijl ik in lockdown zit. Daarmee ben ik al goed bezig. En verder? Eens het licht op groen springt, ga ik terug de baan op.

Van wie zou jij graag een inhouse-concert zien? 

Zowat iedereen in mijn platencollectie. Maar laten we beginnen met Bob Dylan en van daaruit verdergaan.

9 mei 2020
Patrick Van Gestel