Rhinorino - Nu nog een podium, een volle zaal en een paar pintjes

Nu nog een podium, een volle zaal en een paar pintjes

Tijdens de lockdown gingen heel wat artiesten in op de vraag om een sessie op te nemen voor ons online daFestival. Daar zitten heel wat juweeltjes tussen, die we graag nog eens onder de aandacht brengen. Nu prikt er regelmatig eentje je bubbel binnen. Een verleidelijk maar virus-proof extra knuffelcontact. En nu we toch bezig waren, hebben we gelijk aan de artiesten gevraagd om enkele follow-upvraagjes te beantwoorden.

Wat heb je nog gedaan sindsdien? Zijn de plannen die je toen had ook maar enigszins uitgekomen?

Songs schrijven! Het stond voor Rhinorino eigenlijk al in de plannen om een stapje terug te doen met de live shows om zo achter de schermen aan een nieuwe plaat te kunnen werken. De combi met live shows maakte het toch een beetje lastig om hierop te focussen. Om nou de hele muzieksector stil te leggen is wel erg extreem, maar voor ons persoonlijk was het een fijne creatief-in-de-studio-tijd.

Ben je er toch nog in geslaagd om echt live te spelen in 2020?

In het begin van het jaar hebben we nog enkele shows gespeeld en in het begin van de coronaperiode hebben we nog een online livestream show gedaan in dB's in Utrecht. Hierna hebben we nog een akoestische live-in-de-tuinsessie opgenomen om nog even af te kicken.

Zijn er ook goede dingen voortgekomen uit de lockdowns op muzikaal gebied?

Yes! Nieuwe songs! De demo's zijn zo goed als af en klaar om opgenomen te worden in bandformatie. 

Wat heb je al op stapel staan voor 2021?

Een single en video en dat tegelijkertijd met de voorbereidingen voor de nieuwe plaat. Deze zal naar verwachting 2022 komen. Hopelijk nog een paar live shows om het nieuwe materiaal te try-outen en weer eens echt op het podium te kunnen staan. 

Hoe staat het met de financiële en de mentale gezondheid?

Prima! We zijn gezond en we kunnen gelukkig allemaal nog rondkomen van onze andere muzikale en fotografische activiteiten. Dus we mogen zeker niet klagen in deze bizarre tijd. Nu nog een podium, een volle zaal en een paar pintjes en dan is alles weer goed.

7 december 2020
Patrick Van Gestel