Nazomerbabbels: Bed Rugs - Het hoogtepunt van onze zomer was hardhandig van het podium gegooid worden

Wat waren de jongens en meisjes van de Nieuwe Lichting toch proper gewassen, netjes gekleed, welopgevoed en met twee woorden sprekend... Talentvol genoeg, daar niet van. Maar “Whatever happened to my rock & roll!?,” vragen wij ons intussen bijna dagelijks af. Godzijdank is er nog de lust for life van Bed Rugs, de psychedelische luizen in de matras van de Belgische pop, en duidelijk niet met muziek begonnen om er een “fucking nine-to-five emplooi” van te maken. En met twee woorden spreken doen ze ook al niet.

Drukke zomer gehad tot nu toe?

Drummer Noah Melis
: Deze zomer was bewust wat rustiger gehouden dan de vorige twee. We hadden er een behoorlijk intensieve voorjaarstour op zitten waarin we in heel België een pak clubshows hebben gespeeld; en dan ook nog eens twee buitenlandse tours. In totaal toch goed voor een veertigtal shows.

We hebben toen ook gemerkt dat de songs van de laatste plaat beter tot hun recht komen in donkere zalen en wat later op de avond. Daarom zijn we, qua festivals, wat kieskeuriger geweest en hebben we voornamelijk op plekken gespeeld waar we voordien nog niet stonden, zoals bijvoorbeeld Les Ardentes, Rock Zerkegem en Eindhoven Psych Lab. 

Wat was jullie prettigste festivalervaring tot nu toe?

Les Ardentes was een erg aangename verrassing. We speelden vrij vroeg – om halfvier in de namiddag - maar er was al behoorlijk wat volk. Tijdens onze show is het publiek dan ook nog eens verdubbeld. En dan smijt je je wel, als band.

Rock Zerkegem was voor mij persoonlijk een hoogtepunt. Die dag waren we echt in topvorm. En dat was voor een groot stuk te danken aan de de fantastische sfeer daar in de polders.

Een ander hoogtepunt, voor de hele band, dan, was hardhandig van het podium gesleurd worden door stagehands tijdens de show van Hong Kong Dong omdat we vuurwerk hadden afgestoken. Zeker voor herhaling vatbaar! 

Wat was het beste dat jullie zelf gezien hebben?

Op Les Ardentes: King Gizzard & The Lizard Wizard, Woods en Iggy Pop. Op Eindhoven Psych Lab: Morgan Delt en Kikagaku Moyo. En elke show van The Germans, altijd en overal!

Wat staat er nog te gebeuren voor de rest van de zomer?

De zomer loopt nu stilaan op zijn eind maar we gaan nog een paar interessante shows spelen: Rivierenhof in Deurne met Intergalactic Lovers en enkele, kleinere festivals in Nederland. 

Wat zijn de creatieve plannen op korte termijn?

Momenteel zijn Yannick (Aerts, gitaar, nvdr), Stijn (Boels, gitaar, nvdr) en ik aan nieuwe songs aan het werken, Los van elkaar, weliswaar. Het is weer eens wat anders, hé? Ik vermoed dus dat er binnenkort een nieuwe ep aan komt. Maar het kunnen net zo goed drie soloplaten zijn. ..

En wat zijn de tourplannen voor het najaar?

In het najaar gaan we nog een twintigtal concerten spelen in binnen- en buitenland en gaan we touren in Nederland met Afterpartees als goed gezelschap.

Foto : Wannabes

27 augustus 2015
Peter Lissens