Nazomerbabbels: Balthazar - Landen op de planeet Glastonbury

Dit najaar staan bij Balthazar naast een Europese tour ook nog de verovering van de wereld in het algemeen en van Amerika in het bijzonder op het programma. Patricia Vanneste hapt tijdens de Indian Summer even naar adem en blikt terug op een bijzonder geslaagde festivalseizoen.

Hoe was de Balthazarzomer?

Patricia Vanneste: De zomer was fantastisch tot nu toe. Met een haast perfect evenwicht trouwens tussen spelen en thuis zijn. Ik schat dat we toch een flinke dertig concerten hebben gespeeld, sedert het begin van de zomer. We hebben kleppers gedaan als  Glastonbury, Werchter, Best Kept Secret en Cactus, maar ook een aantal kleinere festivals in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Wat was jullie prettigste festivalervaring tot nu toe?

Glastonbury was echt een unieke ervaring, zowel op als naast het podium. Met niks anders te vergelijken, dat was echt landen op een andere planeet. En ondanks het late uur  - 1u 's nachts -  speelden we toch voor een goed gevulde en zelfs nog redelijk nuchtere tent.

En welke artiest of band maakte het meeste indruk?

Ik was enorm onder de indruk van BRNS op het Grape Festival in Slovakije. Ze hadden in het begin van het jaar al een aantal shows met ons gespeeld, als voorprogramma, maar zelfs op die paar maanden zijn ze nog gegroeid. Echt een buitengewone live performance.

Wat staat er festivalsgewijs nog op het programma?

Morgen vertrekken we voor een naar Zwitserland voor een drietal dagen en dan nemen we eventjes rust. (Intussen zitten ook de Zwitserse concerten er op voor Balthazar – PL). Stilte voor de storm, zeg maar, want daarna vertrekken we voor een flinke najaarstournee, met concerten in Engeland, continental Europa en Amerika.

Zijn er op korte termijn nog creatieve plannen?

De komende maanden wordt het vooral touren en Amerika proberen te veroveren. Het schrijven van nieuwe nummers stellen we nog eventjes uit, maar het is altijd mogelijk dat we op tournee aan het schrijven slaan, natuurlijk.

2 september 2015
Peter Lissens