Matt Watts - daFestival #2: You can always find me in the kitchen during lockdown

daFestival #2: You can always find me in the kitchen during lockdown

De Amerikaan Matt Watts verloor jaren geleden zijn hart aan Brussel. Wij het onze aan zijn muziek. Voldoende goede redenen voor een korte babbel met de singer-songwriter.

Hoe stel jij het in deze periode van quarantaine? Al (muzikaal) zotte dingen ondernomen? Welke?

Matt Watts: Gaat wel. Bedankt om ernaar te vragen. We houden het hoofd recht en blijven bezig. Zo las ik de laatste tijd erg veel Agatha Christie. Mysterie en spanning houden de geest scherp. Ik heb de tijd ook gebruikt om na te denken over mijn eigen ambities als songschrijver en artiest. Eerder luisteren en leren dan creƫeren.

Werk je intussen aan nieuwe songs? Zo ja, kan je daar al iets over zeggen?

Links en rechts wel, maar nu ook weer niet echt. Het zou nu wel kunnen, maar ik heb eigenlijk vooral andere interesses verkend en ook veel dingen gedaan waarvoor ik de maanden hiervoor nauwelijks tijd voor had, zoals koken. Ik heb veel gekookt, dat is hoe ik nu het liefst mijn namiddagen doorbreng.

Hoe hard komt deze crisis aan? Financieel? Commercieel? Persoonlijk?

Als ik zie wat mensen nu allemaal doormaken overal ter wereld, zou ik het ongepast vinden te klagen over mijn eigen situatie. Ik heb familie in de VS en in Siciliƫ waarover ik me wel zorgen maak, maar tot dusver is iedereen veilig en gezond.

Zijn er al plannen voor nadien? Zo ja, welke?

Live spelen en de kans hebben je via je muziek met mensen te verbinden, dat mis ik erg. Maar met de Matt Watts Group hebben we een fantastisch team bij VOX Bookings en Starman Records. Ik kan hen alleen maar heel dankbaar zijn. Al onze concerten zijn uitgesteld naar de herst of winter of naar het de lente van 2021. We moeten natuurlijk nog afwachten hoe de situatie evolueert.

Van wie zou jij graag een inhouse-concert zien? Belgisch? Internationaal?

King Dick, S O R O R, Mercelis, Uma Chine, Roos Denayer.

4 mei 2020
Christophe Demunter