Lethvm - 2021 is nog altijd heel erg mistig

2021 is nog altijd heel erg mistig

Moeilijke tijden zijn het voor iedereen. Als daar dan nog eens persoonlijk verlies bijkomt, wordt het onhoudbaar. Maar Lethvm kijkt intussen wel uit naar dat derde album. Dat dan weer wel.

Wat heb je nog gedaan sindsdien? Zijn de plannen die je toen had ook maar enigszins uitgekomen?

Tony: De tijd doden vooral. We hebben geprobeerd om de repetities zo strak mogelijk te houden, maar met de tweede lockdown bleek dat onbegonnen werk.

Ben je er toch nog in geslaagd om echt live te spelen in 2020?

JP, onze bassist, heeft een mini-festival georganiseerd in Luik met bands als Wolves Scream, Lamiral, Kiss The Goat en nog wat lokale bands. Het was fantastisch om weer op dat podium te staan, maar het publiek moest blijven zitten. En dat gaf ons een heel vreemd gevoel.

Zijn er ook goede dingen voortgekomen uit de lockdowns op muzikaal gebied?

We proberen te schrijven aan ons derde album, maar het is moeilijk door de afstand tussen elkaar. Maar er zijn nog de respectievelijke zijprojecten. Er is dus uiteindelijk geen enkel excuus om geen muziek te maken.

Wat heb je al op stapel staan voor 2021?

2021 is nog altijd heel erg mistig. Ik hoop dat de opnamesessies voor het nieuwe album kunnen dorgaan. En wie weet zitten er naar het einde van het jaar toe wel enkele optredens in. Maar wie weet wat de toekomst brengt?

Hoe staat het met de financiƫle en de mentale gezondheid?

Slecht! Er komt geen geld meer binnen voor de band buiten enkele downloads via Bandcamp. We zijn de mensen, die ons blijven steunen, dan ook heel erg dankbaar. Wat mijn persoonlijke financiƫle toestand betreft: geen commentaar.

Mentaal is dit allemaal heel raar. De band kampt met dubbele gevoelens: enerzijds was er verlies binnen de familie, anderzijds werd er een baby geboren. Wat een bijzonder vreemde tijd is dit toch.

11 december 2020
Patrick Van Gestel