Josh Van Diemen - daFestival #2: Na de lockdown spring ik op veren maniakaal zingend door de stad

daFestival #2: Na de lockdown spring ik op veren maniakaal zingend door de stad

Hij is bij ons nog een nobele onbekende, maar misschien komt daar na daFestival verandering in? Josh Van Diemen speelt enkele songs vanuit zijn kot in Toronto en was ook zo vriendelijk op onze vragen te antwoorden.

Hoe stel jij het in deze periode van quarantaine? Al (muzikaal) zotte dingen ondernomen? Welke?

Josh Van Diemen: Ik werd een beetje gek van dat binnen blijven. Ik besliste dan maar een aantal vergeten demo’s uit de kast te halen en een compilatie-album te maken. Songs die doorheen de jaren werden opgenomen en die niemand eerder hoorde. En die niemand misschien ooit had moeten horen! Je vindt het nu allemaal op mijn YouTube-kanaal. Ik verveel me, jij verveelt je. Dus luister er gewoon eens naar;-)

Werk je intussen aan nieuwe songs? Zo ja, kan je daar al iets over zeggen?

Ja, er is een song aan het sudderen. Deze periode heeft iets van een bezinning. Heel wat (al dan niet gewenste) tijd om na te denken en voor een lange, beangstigende blik in de spiegel. Enfin, die nieuwe song gaat over het ontvluchten van emoties omdat ze angstaanjagend zijn.

Hoe hard komt deze crisis aan? Financieel? Commercieel? Persoonlijk?

Iedereen staat nu voor allerlei uitdagingen. Persoonlijk geniet ik wel van de extra vrij tijd, nu heel wat werk stil ligt. Het geeft me de kans om nieuwe wegen te verkennen en voor mezelf uit te maken hoe ik verder wil, eens dit allemaal achter de rug is.

Zijn er al plannen voor nadien? Zo ja, welke?

Optreden mis ik ontzettend hard. De dag dat het einde van de lockdown wordt afgekondigd, bind ik veren onder mijn voeten en huppel ik met mijn gitaar doorheen de stad, “singing like a maniac”.

Van wie zou jij graag een inhouse-concert zien? Belgisch? Internationaal?

Spinal Tap..... I need to laugh.

4 mei 2020
Christophe Demunter