Drive by Wire - daFestival #2: Vooral de connectie met de fans missen we

daFestival #2: Vooral de connectie met de fans missen we

Het is Simone Holsbeek die door Drive By Wire werd afgevaardigd om hen te vertegenwoordigen. Maak je geen zorgen: zij kan zeker haar vrouwtje staan. En dat bewijst ze zondag om 19u00.

Hoe stellen jullie het in deze periode van quarantaine? Al (muzikaal) zotte dingen ondernomen? Welke?

Simone Holsbeek: In het begin waren we helemaal niet creatief. Op één of andere manier werden we hier allemaal depressief van. De afgelaste shows, de extreme situatie, de quarantaine,... daardoor voelden we ons erg kwetsbaar. Maar stilaan, heel geleidelijk begint de muziek toch weer op te duiken.

Werken jullie intussen aan nieuwe songs? Zo ja, kan je daar al iets over zeggen?

Als band niet. Dat zei ik net al, maar voor mezelf ben ik onlangs toch terug beginnen spelen. Nu voel ik me weer een beetje meer geïnspireerd.

Hoe hard komt deze crisis aan? Financieel? Commercieel? Persoonlijk?

Bij Drive By Wire en ook bij CORDS komt dit heel hard aan, op allerlei verschillende niveaus: geen shows, geen geld, maar ook niet de live connectie met de fans. Dat missen we heel erg.

Zijn er al plannen voor nadien? Zo ja, welke?

De eerste show van Drive By Wire zal in Plufes, Nijmegen zijn op 31 oktober. CORDS speelt op het Come As You Are-festival in de Effenaar in november. En nu maar duimen dat de zalen opnieuw open mogen gaan.

Van wie zouden jullie graag een inhouse-concert zien? Belgisch? Internationaal?

Dat kan niet anders dan PJ Harvey zijn. Ik had zelfs een PJ Harvey-coversessie voorbereid, die geannuleerd werd vanwege de coronareglementeringen. Het zou fantastisch zijn om PJ zelf zo'n online set te zien geven.

9 mei 2020
Bert Gysemans