DJ Coone - Een samenwerking met Eminem zou ik wel zien zitten

Koen Bauweraerts werd bekend als DJ Coone en bouwt sinds 1988 aan zijn carrière. Als vijftienjarige start hij met het mixen en producen van muziek tot hij zijn eerste ep uitbrengt in 2002. Dat zijn doorbraak zou volgen verbaasde niemand. Tegenwoordig scoort hij met de cd ‘Less Is More’ ook in de Ultratop! Of hoe hardstyle ook erg populair kan zijn.

Wanneer wist je dat je iets wou gaan doen in de muziek?

DJ Coone: Mijn oudere broer was als dj actief in een lokaal café en daar heb ik alles gezien en geleerd. Daarna heb ik zelf spullen gekocht van zodra ik wat geld verzameld had. Ik ben opgegroeid in de Bonzai-periode, wat al een stevige versie van house was en ik heb altijd al gekozen voor de hardstyle.

Ondertussen ben je wereldwijd bezig. Waar heb je al allemaal gespeeld?

Het enige continent waar ik nog niet ben geweest, is Afrika. De rest van de wereld heeft toch al iets van DJ Coone gehoord. Met mijn nieuwe album heb ik getourd in de States; shows van vijfduizend mensen of meer. De wereld kent me dus, maar niet direct via de radio, want mijn muziek is daarvoor in sommige gevallen minder geschikt.

Welk publiek komt er kijken naar de shows van DJ Coone?

In België mogen mensen uitgaan vanaf hun zestiende en daar zitten heel wat fans. Ik vermoed dat de oudere garde zowat dertig is. Vroeger sprak ik een minder breed publiek aan, maar door de samenwerking met onder meer Dimitri Vegas & Like Mike of Linkin Park kennen nu meer mensen mijn muziek. Ik merkte op Pukkelpop dat er toch een pak mensen met me op de foto wilden (lacht).

Je cd ‘Less Is More’ doet het goed in de hitparade. Boven de verwachtingen?

Ik had het gehoopt. Als je iets opneemt in de studio wil je zoveel mogelijk mensen bereiken. Dat was toch belangrijk. Er staan op de plaat een paar harde tracks, maar ook songs die meer mainstream zijn. Zelfs iemand als Peter Van de Veire stond daar als radiomaker voor open.Wat zijn je ambities op korte en lange termijn?

Ik was onlangs aan het discussiëren met mijn manager na mijn passage op Tomorrowland, waarna ik me afvroeg wat ik nog meer kon bereiken als dj. Ik ben hevige fan van Eminem en een samenwerking met hem zou ik wel zien zitten. Als dat een droom mag zijn…

6 oktober 2016
Steven Verhamme