Consouling Sounds - Onze missie is verbinding brengen via muziek

Onze missie is verbinding brengen via muziek

Meestal werken ze achter de schermen, maar voor de Week van de Belgische Muziek wilden wij absoluut een aantal Belgische labels onder het voetlicht brengen. 

Kan je jezelf even voorstellen? Wie ben je? Wat doe je (en deed je hiervoor)?

Nele Buys, 43, hoofd productie Consouling Sounds (plaatjes persen!) en daarnaast de strategist. Of anders gesteld: mijn job bestaat uit dromen proberen waar te maken. Leuk hoor!

Kan je je label toelichten?

Consouling Sounds biedt onderdak aan alles dat experimenteel en donker is, met internationale werking, verankerd in Gent.

Kan je enkele recente en/of toekomstige releases van het label aanstippen?

IIVII ofte (uitspreken als) 'ivy', het project van de briljante Josh Graham. Voor RSD brengen we zijn album 'Obsidian' uit op lp op zeer gelimiteerde oplage. IIVII heeft een geweldig universum opgebouwd dat je onderdompelt in een esthetisch mooie maar ontzettend dystopische sfeer - check zijn website resonantiivii.com

We werken nu al een tijdje met Josh en 2020 ging absoluut het IIVII-jaar worden, maar ja, corona. Net daarom gaan we nu met RSD 2021 iets heel bijzonders op poten zetten. Wordt vervolgd!

Alkerdeel - 'Slonk': Meetjeslandse metal.

Warped Dreamer - 'Life At Bimhuis' : eerste keer samenwerken met Teun Verbruggen en Stian Westerhus - siked!

Lark's Tongue, hetgloednieuwe project van één van de band members van Chicago based band Minsk (komt eraan in juni).

Ural Umbo: gloednieuw project. Haunting sounds and eerie drones by the duo Reto Mäder (Sum of R) and Marko Neuman (Dark Buddha Rising, Waste of Space Orchestra, Convocation, Sum of R). Komt er nog net iets vroeger aan (eind april)

Wat is je favoriete, Belgische plaat (niet van je eigen label)? Waarom?

Heeeeel moeilijk maar als ik dan toch moet kiezen: Jack Sels - 'Minor Works'. Heruitgave van Belgische muziekgeschiedenis. Jack Sels verdient een grote ster aan ons muziekfirmament.

Wat onderscheidt jullie label van het andere aanbod?

Qua aanbod? We hebben een eigen esthetiek die ondertussen door onze volgers gekend is: ietwat donker of met een hoek af misschien. Soms troostend, soms om helemaal los op te gaan, maar altijd verbindend.

We zijn een label dat bezig is met meer dan gewoon muziek uitbrengen en verkopen. We proberen voor muzikanten in nichegenres meer gerealiseerd te krijgen: meer speelkansen, meer persaandacht, meer kennisopbouw bij de band zelf, altijd begeleiding op maat. Dit werkt alleen maar dankzij onze fantastische community. Dus proberen we ook altijd na te denken hoe we werk kunnen maken van de verbinding tussen al die mensen in die community en de artiesten en welke rol wij daarbij kunnen spelen. We zijn een label met een maatschappelijke missie: verbinding brengen via muziek.

8 februari 2021
Patrick Van Gestel