ASIA - Nu pas realiseren we ons hoe magisch live muziek wel is

Nu pas realiseren we ons hoe magisch live muziek wel is

Tijdens de lockdown gingen heel wat artiesten in op de vraag om een sessie op te nemen voor ons online daFestival. Daar zitten heel wat juweeltjes tussen, die we graag nog eens onder de aandacht brengen. Vanaf vandaag prikt er regelmatig eentje je bubbel binnen. Een verleidelijk maar virus-proof extra knuffelcontact. En nu we toch bezig waren, hebben we gelijk aan de artiesten gevraagd om enkele follow-upvraagjes te beantwoorden.

Wat heb je nog gedaan sindsdien? Zijn de plannen die je toen had ook maar enigszins uitgekomen?

ASIA: Eind november heb ik nog een nieuw nummer uitgebracht. Eentje dat ik tijdens de eerste lockdown heb geschreven. En het is deze keer in het Frans. Verder is mijn leven op muzikaal vlak behoorlijk rustig geweest. Maar ik heb veel geschreven en plan om in 2021 een heleboel nieuwe songs te releasen.

Ben je er toch nog in geslaagd om echt live te spelen in 2020?

Ik had het geluk om door Inuit uitgenodigd te worden om te spelen op Kamping Kontakt in augustus. Dat was fantastisch.

Zijn er ook goede dingen voortgekomen uit de lockdowns op muzikaal gebied?

We beginnen ons nu pas te realiseren hoe magisch live muziek is nu we er niet van kunnen genieten. Ik voorspel dan ook dat de zalen tot de nok vol zullen zitten, wanneer ze terug opengaan.

Wat heb je al op stapel staan voor 2021?

Een ep, als alles goed gaat!

Hoe staat het met de financiële en de mentale gezondheid?

Ik ben terug ingetrokken bij mijn ouders in maart. Dus ik moest gelukkig niet alleen in quarantaine. Bovendien moet ik me geen zorgen maken over het betalen van huur, hetgeen een godsgeschenk is. Ik heb bovendien geen job meer (ik werkte in een restaurant tot aan de tweede lockdown), maar ik heb tenminste de tijd gehad om te studeren om songs te schrijven. 

Mentaal zit ik op een rollercoaster momenteel, maar heel deze situatie heeft me wel dichter bij mijn vrienden gebracht. Voor hen en voor mijn familie ben ik heel erg dankbaar. Twee lockdowns zonder hen kan ik me niet voorstellen.

4 december 2020
Patrick Van Gestel