Armin Van Buuren - Nu gaat het alleen maar om de drops

Drukke dagen voor Armin Van Buuren, de Nederlandse trance-dj. Nog maar net vader geworden van een zoon, ondertussen al weer wat awards binnen gehaald, nieuw album op de markt en een gloednieuw project in de steigers. Tijd om hem eens aan de tand te voelen. In Berlijn dan nog, op de IFA-beurs, waar hij meteen zijn samenwerking met Philips uit de doeken doet. 

Eerst en vooral, proficiat met je zoon!

Armin Van Buuren: Dankjewel. Ongelooflijk dat het al vijf weken geleden is. Precies alsof ik gisteren nog op Tomorrowland stond en het nieuws van de daken mocht schreeuwen. Ik had trouwens drie weken verlof genomen voor de bevalling, maar wou Tomorrowland niet laten schieten. En natuurlijk komt mijn kleine juist op die dag. Gelukkig heb ik een heel begripvolle vrouw. Uiteindelijk heb ik enkel het eerste melkflesje gemist, want er stond een jet klaar om me over te vliegen.

En ondertussen ook nog in blijde verwachting van een nieuw project?

Ja, maar eigenlijk moet het nog een soort geheim project zijn (lacht). Er moeten nog heel wat contracten getekend worden en zo. Maar met “Armin Only” wil ik dus de wereld rondreizen en terugkeren naar mijn roots. Een lange soloset met de echte trance, ondersteund met live optredens. Ik heb er zelfs speciaal een nieuwe regisseur voor onder de armen genomen.

Waarom terug naar de roots?

Wel als je echt een sticker op mijn voorhoofd wil plakken, dan zal er trance opstaan. Ok, een goeie tranceset begint met het lyrische en evolueert naar een hardere climax, maar het is vooral de rit die me zo boeit. Trance neemt je mee op reis, een groot contrast met de huidige dancescene waarin de drop en de breakdown zo belangrijk zijn.

Nog steeds grote fan van Ibiza?

Ongetwijfeld. Ik draai er nu al zo lang en heb er zo veel clubs mogen doen dat Ibiza altijd een speciale plek zal krijgen. En ook al zeggen ze elk jaar opnieuw dat het zijn ziel verloren heeft en komen er elk jaar wel zogezegde alternatieven voor het eiland, het blijft dé plek om te feesten. De sfeer, het water, de zon, het publiek … onovertrefbaar!

Iets helemaal anders, sinds kort werk je samen met Philips?

Philips benaderde me een tijd terug om samen een product voor dj’s te ontwikkelen. Maar ik wou mijn naam niet zomaar aan iets verbinden. Ik wou zelf inbreng hebben in het concept, het design en de kwaliteit. Iets wat Philips me ook kon garanderen.

Jullie brachten uiteindelijk samen de M1X-DJ uit. Wat is dat precies?

De M1X-DJ is een draagbare speaker met ingebouwd mengpaneel. Je sluit er je iPad of iPhone op aan en je kan gelijk waar een feestje bouwen. Ik vond het vooral belangrijk dat iedereen er op kan draaien, van beginner tot pro. Daarom ook de basic features als auto-sync en turntables, maar ook een heel palet aan effecten. 

Veel succes ermee. 

13 september 2013
Niel Van Herck