vi.be: Recode Reality

Je kan er niet te vroeg aan beginnen en dus begon Oscar Tulkens op zijn vijftiende als singer-songwriter.

Lang duurde het liedje niet en hij sloot zich aan bij een coverband om toch zijn favoriete hobby te kunnen blijven uitoefenen. Maar het bleef kriebelen en dus bedacht hij Recode Reality, vond in Grimbergen een paar partners in crime en dat was het begin van een mooi verhaal met als voorlopig hoogtepunt een plaats in de finales van Music Match en Lingefeest.

Maar daar zal het niet eindigen. Tulkens beschikt over een stem die meteen de aandacht grijpt en de verbetenheid waarmee hij met zijn band zijn nummers brengt, verraadt heel veel ambitie.

De ep met vijf nummers heet dan wel ‘Off-Course’, maar als je het ons vraagt, zit dit drietal precies op koers naar het succes. Luister maar eens naar het veelgelaagde Need You More, een nieuw nummer dat nog niet op de ep staat, maar duidelijk maakt dat deze achttienjarige de korte broek in korte tijd ontgroeide.

Ook andere nieuwe nummers als Sick Joke, Flipside en Madly Obsessed overtuigden live al muziekkenners. Wordt 2019 het jaar van Recode Reality? Het zou best eens kunnen. Een naam die blijft plakken? Check! Een opvallende zanger? Check! Goede songs? Dubbelcheck.

https://images.damusic.be/multiped/600/379b2b378c701e414c91521665f2b4cd0d78ea0d.jpg

28 september 2018
Marc Alenus