vi.be december: A Slice Of Life

Kijk eens aan. Whispering Sons is dan misschien wel de meest bekende nieuwe gothic band uit eigen land, maar de vleermuizenkelder staat open en daaruit komt nu ook A Slice Of Life .

vi.be december: A Slice Of Life

Wat te denken van die band? Heel veel goeds, zo blijkt bij het beluisteren van de nummers op hun vi.be-pagina. A Slice of Life – uiteraard genoemd naar een Bauhaussong – is dan misschien wel een nieuwkomer in de gothic scene, helemaal fris onder de oksels zijn ze al lang niet meer. Motor van de bende is immers gitarist Guy Wilssens (Perverted By Language), die maar net te jong is om zelf de donkerste periode uit de eighties te hebben meegemaakt en de Avant Garde in Sint-Niklaas onveilig gemaakt te hebben. 

Hij vond een compagnon de route in zanger Dirk Vreysen, die zijn sporen verdiende in de tribute band The obsCURe. Nelson Da Silva (bas), Bart Vanmeerbeeck (toetsen), Wim Kempenaers (gitaar) en Francois-Xasvier Reimeringer (drums) vervolledigen sinds de zomer van 2016 dit puntschoenenstarende gezelschap dat met de eerste demo’s al meteen de aandacht wist te vangen van de Britse Gothgoeroe Mick Mercer.

Uiteraard brengt het vijftal weinig nieuws, maar hun mix van Bauhaus, The Cure, The Sound, Joy Division, Sisters Of Mercy en Dead Moon-invloeden klinkt behoorlijk overtuigend.

In totaal heeft de band acht songs klaar waarvan er drie op hun vi.be-pagina staan. Panic Attack zet meteen de toon, met de repetitieve bas en gitaren en wanhopige zang, al is Sorrow een pak trager en zo donker als pas uitgesmeerde pek. Het nieuwste nummer Restless Gods sluit beter aan bij de jachtige opener en je hoort dat de band snel vooruitgang maakt, zeker als je er de demo van My Coraline naast zet die wel al de kiem in zich draagt van de latere kwaliteit, maar die toch nog wat amateuristisch klinkt.

De band hoopt klaar te zijn om inlandse podia te bestormen vanaf voorjaar 2017 en dat kan, afgaande op wat er al te horen valt, geen enkel probleem vormen. Wij houden ze alvast in de gaten.

11 december 2016
Marc Alenus