Traffic Jam

Eigen beheer

Een aantal nummers op hun debuut-ep ‘Alternative Hardness II’ kennen we al. Hun eerste single Kopuka uit 2004 bijvoorbeeld, waarop Kloot Per W zijn signatuur achterliet. Een stevig monstertje waar gitaren, synths en effecten mooi uitgebalanceerd worden. Op de Demopoll Harvest 2003 compilatie vonden we ook al CabrioWitcha terug. Van de zes nummers op deze ep leunt CabrioWitcha het dichtst aan bij metal. Die gorgelende stem! Die opgekropte agressie! De elektronica schemert weer duidelijk door tussen het snaarvandalisme, maar houdt zich dit keer toch meer op de achtergrond. Zo niet op opener I’m On A High die vol zit met samples. Maar niet bang zijn, TrafficjaM dondert nog altijd de luidsprekers door. Snoeihard, strak (rééte strak zelfs, volgens Luc Van Acker) en met originele songstructuren. En dat houden ze gelukkig ook vol in Keep It Going en het geweldige Ordinary Day. Vaak worden hen verwijzingen naar Korn, Rammstein of Faith No More opgespeld en in die contreien moet je het inderdaad gaan zoeken. Hier is duidelijk hard aan gewerkt. TrafficjaM let op details, komt origineel uit de hoek en vergeet daarbij zijn rock- en metalroots niet. Veel airplay op onze Belgische radio’s zullen ze allicht niet krijgen. Niet getreurd, beluister alvast de mp3’s op hun website of myspace en ga naar een van hun concerten. Hopelijk voor hen maakt deze ep het verschil. Puik werk.

Traffic Jam Wie de Demopoll op Studio Brussel volgt moet dit fijne gezelschap zeker kennen. In 2003 kregen ze lovende reacties en wonnen toen ook met CabrioWitcha. Ze vallen vooral op door de combinatie van rock met metal- en elektronica-elementen. Nog altijd een gewaagde onderneming, maar in de handen van de Joeri (de synth-man) komt dit veilig tot een eindresultaat. Ze zijn met vier maar maken lawaai voor veertig: TrafficjaM.

Een aantal nummers op hun debuut-ep ‘Alternative Hardness II’ kennen we al. Hun eerste single Kopuka uit 2004 bijvoorbeeld, waarop Kloot Per W zijn signatuur achterliet. Een stevig monstertje waar gitaren, synths en effecten mooi uitgebalanceerd worden. Op de Demopoll Harvest 2003 compilatie vonden we ook al CabrioWitcha terug. Van de zes nummers op deze ep leunt CabrioWitcha het dichtst aan bij metal. Die gorgelende stem! Die opgekropte agressie! De elektronica schemert weer duidelijk door tussen het snaarvandalisme, maar houdt zich dit keer toch meer op de achtergrond.

Zo niet op opener I’m On A High die vol zit met samples. Maar niet bang zijn, TrafficjaM dondert nog altijd de luidsprekers door. Snoeihard, strak (rééte strak zelfs, volgens Luc Van Acker) en met originele songstructuren. En dat houden ze gelukkig ook vol in Keep It Going en het geweldige Ordinary Day. Vaak worden hen verwijzingen naar Korn, Rammstein of Faith No More
opgespeld en in die contreien moet je het inderdaad gaan zoeken.

Hier is duidelijk hard aan gewerkt. TrafficjaM let op details, komt origineel uit de hoek en vergeet daarbij zijn rock- en metalroots niet. Veel airplay op onze Belgische radio’s zullen ze allicht niet krijgen. Niet getreurd, beluister alvast de mp3’s op hun website of myspace en ga naar een van hun concerten. Hopelijk voor hen maakt deze ep het verschil. Puik werk.

8 november 2008
Koen Van Dijck