The Scores

De rock die The Scores brengt, grijpt zonder twijfel terug naar de roots van het genre. Met rustige maar toch krachtige ritmepartijen en snerpende leadgitaren trekt de groep meteen de aandacht naar zich. Zonder muzikale overdrijvingen of geforceerde combinaties worden eerlijke en eenvoudige nummers gemaakt die snel in je hoofd blijven nazinderen.

The Scores

Dat de band live goed zijn mannetje kan staan, is dan weer iets wat je uit de zes nummers op deze schijf niet kan afleiden. Alles klinkt nog heel erg braaf en proper, waardoor het geheel geen blijvende impressie neerzet. Gelukkig heeft elk liedje wel zijn herkenbare melodie of catchy refrein en op het podium hoeft The Scores al helemaal niets te vrezen. Daar wordt wel stevig doorgebeukt en hebben de tracks veel meer body.

Deze eerste opnames van The Scores zijn misschien een twijfelgeval, maar als er íets uit blijkt, dan is het wel dat de groep sterke nummers heeft. Titeltrack One Minute Escape bouwt erg mooi op met een bezielde zanglijn en melodieën die profiteren van hun eenvoud. Women On High Speed gaat dan weer veel meer de kanten op van een typische meezinger die je onmogelijk uit je geheugen kan wissen.

De volgende grote naam uit Oostende hoor je in The Scores nog niet meteen, maar als je van lichte rock houdt, ben je met deze vier jongelingen zeker op je gemak. En weet dat je nog veel meer mag verwachten dan het schijfje laat uitschijnen!

3 februari 2009
Pieter Van Wezemael