The LVE - 'Heartbreak Hi'

Gespreksonderwerp nummer één in muziekland: de liefde. Een onderwerp waar succes en falen dicht bij elkaar liggen. Zo bewijst het Antwerpse The LVE (ooit: The Lightning Vishwa Experience).

Op haar tweede ep is het tot volwaardige band uitgegroeide project rond Gerrit Van Dijk tot volwassendom gekomen; een rijpingsproces waarbij fluisterpopliedjes mooie melodieuze synthlagen krijgen en waarin man-vrouw-samenzang  tussen Gerrit en Sara de tweestrijd tussen smart en samenzijn vocaal lieflijk vertolkt.

‘Heartbreak Hi’ bevat zes fraaie mijmersongs met sterke melodieën en harmonieën en fijn verweven lagen. Composities waarin het “less is more”-principe krachtig wordt ingezet. En dan geven we graag een dikke tien op tien wanneer hoge droommelodieën op gitaar ondersteund worden door een warm rollende bas en gesproken radiostemmen samen komen met hoge zangklanken in afsluiter Dreams & Memories.

The LVE bespeelt met zijn muziek voortdurend de gevoelige snaar en doet dat met finesse. Enkel in het wat minder fijn uitgewerkte Slo-Mo glijdt de aandacht even weg. Maar de glimlach die even ervoor op ons gezicht kwam, wanneer de elektronische groove die de titeltrack inleidt zo op Cindy Laupers Time After Time leek aan te sturen, is nooit helemaal verdwenen. U had allicht de symboliek van het afgebroken oor van de koffietas op de voorkaft al begrepen?

10 december 2018
Johan Giglot