The Galacticos

Keremos

Je bent jong en je wilt wat, je bent wild en je... Laat het ons houden bij de energieke bruisbal die achter The Galacticos schuilt. In de scene van het 'the next big thing' is het Limburgse viertal zeker geen onbekende meer. Hun debuutsingle Humble Crumble hebben ze op zes januari twaalf uur lang in Het Leuvense Depot gespeeld. Sindsdien is de aanstekelijke gitaarriff niet meer van onze oren weg te slaan. Hou je hoofd maar al vast, want zo hebben ze er nog een paar voor je klaar.

The Galacticos

Je bent jong en je wilt wat, je bent wild en je... Laat het ons houden bij de energieke bruisbal die achter The Galacticos schuilt. In de scene van het 'the next big thing' is het Limburgse viertal zeker geen onbekende meer. Hun debuutsingle Humble Crumble hebben ze op zes januari twaalf uur lang in Het Leuvense Depot gespeeld. Sindsdien is de aanstekelijke gitaarriff niet meer van onze oren weg te slaan. Hou je hoofd maar al vast, want zo hebben ze er nog een paar voor je klaar.'EP Phone Home', zo heet de eerste EP van The Galacticos. De titel ligt er net iets te dik op, maar doet ons wel lichtjes glimlachen. Net zoals hun zomerse poprocksongs. De Humo's Rock Rally-finalisten bakken er wat van. Gedurende vijf nummer overspoelen ze je met al hun explosief testosteron dat ze op jonge leeftijd al bezitten. Ze stralen op de hoes al kwajongensstreken uit, maar ook in hun muziek - zowel tekst als melodie - herken je nog een zekere speelsheid die de nummers fris en dansbaar maakt.

Als we een succesvervolg moeten kleven aan Humble Crumble, kiezen we resoluut voor He Said, She Said. De song is catchy, krachtig, vrolijk en heeft een refrein met een synthmelodie die jou nog een lange tijd doet dagdromen. Ook de afsluiter Rap Battle schiet er met kop en schouders bovenuit. Tijdens het instrumentale improvisatiestuk maken de Limburgers duidelijk dat ze meer kunnen dan enkel repetitieve radiohits maken. Wij willen alvast meer van dat op een eerste full album.

 

25 maart 2009
Mieke Meskens