The Fistulas - 'Inside Of You'

The Fistulas - 'Inside Of You'

Begin dit jaar maakten we via de #DagelijksBrood-rubriek kennis met The Fistulas. Ondertussen heeft het uit het hageland afkomstige trio een volledige demo klaar.

Of Dr. Weskes (gitaar en zang), The Krikke (bas en achtergrondzang) en Wizarizer (drums en achtergrondzang) de midlifecrisis te lijf gaan, in de tweede jeugd zitten of eigenlijk nooit volwassen zijn geworden, laten we in het midden. Vast staat dat de drie in de rudimentaire muziekopstelling van gitaar, bas en drums een flitsende, smerige en harde soort van punksurfpsychothrash hanteren.

Tien nummers op dik twintig minuten? Moet kunnen! En toch is dit niet zomaar geram, maar zijn het songs met kop, staart en refrein. Wij zijn wel gewonnen voor de ooh-oohs in Bikini Girls, voor het stevige Dickhead, dat zonder twijfel zou passen in het repertoire van New Bomb Turks, en L Is For Love. Dat laatste nummer kent u waarschijnlijk van  Iggy Pop, die het ongetwijfeld graag had opgenomen in deze versie, maar na een tweede en derde opnie er toch maar een cleane versie van heeft gemaakt. Tot op heden is het nog altijd één van Iggy’s grootste hits.

Maar er is meer: in Bible Men mogen The Fistulas eens lekker doorraggen, Denk aan de punk van Bad Brains, Zero Boys of nog een resem tachtigerjarenpunkbands. Met Pushy (Pushy Pushy) komt de band in de buurt van een echte undergroundhit, en in afsluiter Sex Machine mag het drietal zich eens echt volledig uitleven.

Van een fistel kan je lange tijd ongemak hebben en je bent er ook niet onmiddellijk van verlost. Hetzelfde geldt voor dit ‘Inside Of You’. Het is licht-verslavend en prikt als een cactus.

Check hun geweldige huisgemaakte pagina, waar je alle info over de band en deze demo kan vinden. Alternatieve festivals wordt aangeraden om deze heren te checken, want zo stil als de Kempen zijn, zo hard gaat het eraan toe in het Hageland.

Foto: vi.be The Fistulas

20 mei 2019
Bert Gysemans