The Answer (BE)

Eigen beheer

Eerste indrukken zijn van vitaal belang. Ze kunnen je mening over het hele product verder beïnvloeden en kleuren. Hoewel de hoes van de cd best leuk is, zijn de taalfouten in de liner notes van de plaat bijzonder ergerlijk. Laat die tekst dan tenminste even nalezen; maar desondanks krijgt The Answer een eerlijke kans.

Eerste indrukken zijn van vitaal belang. Ze kunnen je mening over het hele product verder beïnvloeden en kleuren. Hoewel de hoes van de cd best leuk is, zijn de taalfouten in de liner notes van de plaat bijzonder ergerlijk. Laat die tekst dan tenminste even nalezen; maar desondanks krijgt The Answer een eerlijke kans.Michel Pelckmans aka The Answer heeft enkele BV’s in zijn kennissenkring. Hij speelde met Axl Peleman en zoekt zijn inspiratie in het vroege werk van Stef Kamil Carlens. 

Wie houdt van experimenteel werk, kan zich dan misschien wel vinden in dit soort muziek. Echte liedjes kan je het in elk geval niet noemen. Soms declameert hij een soort parlando over zijn muziek, maar ook dat wordt op de duur vrij eentonig.  De muziek is gebaseerd op een new wave beat aangevuld met akoestische en/of elektrische gitaren of piano. Dat werkt soms, maar zeker niet altijd. Daarvoor slaat de verveling te snel toe. Er zit weinig of geen variatie in zijn muziek. Bovendien houdt hij niet altijd de beat, waardoor het geheel ook nog eens op de zenuwen gaat werken. Los van de drummachine zouden de nummers misschien nog interessant kunnen zijn, maar met de soms wat overdreven drums op de achtergrond, is het moeilijk om je gedachten bij de plaat te houden.

Op de website (www.theanswer.be) wordt aangegeven dat de man tien jaar aan dit album heeft gewerkt. Misschien moet hij zich dan toch eerder beperken tot het spelen van andermans muziek, want voor ons is het moeilijk om de cd in één ruk uit te zitten.

8 maart 2016
Patrick Van Gestel