Temple Davis - 'Cataract'

Temple Davis - 'Cataract'

Een elektronische wandeling door de nachtelijke stad en verlaten velden.

Met  de derde en laatste track uit van de ep 'Cataract' van de Antwerpse producer Jan Seliaerts aka Temple Davis is nu de volledige ep beschikbaar, want eerder bracht hij de titeltrack en Reset al uit. Ondanks aandacht van de collega's van Luminous Dash en Enola, leverde dat nog niet veel fans op, maar omdat dat toch onterecht is, duwen wij ook graag aan de kar.

De drieëndertigjarige Seliaerts is duidelijk meer dan de zoveelste huis- en tuinknutselaar met Ableton en aanverwanten. De drie tracks op deze debuut-ep gaan verder dan een paar vage elektronische soundscapes die je wel eens kan horen tijdens één of ander nachtelijk programma op Radio 1. We kunnen het niet beter omschrijven dan contemplatieve dansmuziek die vaak langzaam opbouwt van rustig en ingehouden naar meer dance-driven.

Dat is zeker ook het geval met Drift Off, een track waarvoor Seliaerts putte uit de bronnen van house en elektronische indie. De eerste twee noten na de intro slaat hij aan op oude vriend de gitaar, maar de elektronica blijft overheersen. De song bouwt mooi op naar een meer dansbaar gedeelte, maar euforisch wordt het nooit. Temple Davis houdt zich liever in de schaduw op dan op het grote podium van Tomorrowland tussen de confettikanonnen en pyrotechniek. Maar een beetje aandacht kan geen kwaad, toch?

29 april 2023
Marc Alenus