Superlijm

Debonair

Na Wixel, Yuko en The Bear That Wasn't, behoren nu ook Superlijm en Winterslag tot de bende van het Belgische indielabel Debonair. Het resultaat van hun fantasierijk denken vinden we terug op hun eerste tweeluik-EP 'Superlijm/Winterslag'. Volgens het motto 'samen staan we sterk' kan je dit als een briljant aandachtstrekker aanschouwen.

Superlijm

Na Wixel, Yuko en The Bear That Wasn't, behoren nu ook Superlijm en Winterslag tot de bende van het Belgische indielabel Debonair. Het resultaat van hun fantasierijk denken vinden we terug op hun eerste tweeluik-EP 'Superlijm/Winterslag'. Volgens het motto 'samen staan we sterk' kan je dit als een briljant aandachtstrekker aanschouwen.Superlijm heeft zich deze zomer al goed vastgehecht aan het geheugen met het nummer Michael Jordan. Airplay krijgen op de nationale radiozender, hoeveel groepen dromen daar niet van? Michael Jordan is dan ook het krachtigste nummer van het Superlijm-luik. Pieter-Jan Delesie, Quinten Ingelaere, Marieke Dermul en Kris De Troch gaan helemaal loos in het refrein met elektronica, stevige gitaren, synths en trippen zelfs ook even op verkouden heliumstemmen. Ze staan als het ware springend te supporteren voor hun grote basketheld. Wij doen even enthousiast mee!

Met deze song bewijst Superlijm meteen dat je origineel kan zijn zonder extremen op te zoeken. Door met een verwonderende positieve blik naar de wereld kijken, bereiken ze hun eerste succes. Zo horen we bij het nummer Super Sunday: "So I was wondering why/Are there people in the sky/So now I could fly away/That's what happened on Super Sunday." We hoeven er geen prentje meer bij te maken. Combineer dit soort tekst nog eens met de zachte fluisterende stem van Pieter-Jan en het droomeffect is er ook meteen bijgehaald. 

Oh ironie: degenen onder ons die zomertijd met vrolijke momenten associëren zullen hun slag niet thuishalen met hun zeurderige Summertime. Gelukkig maakt Input Selector, een nummer in de categorie 'eenvoud met stijl', alles helemaal goed. Met akkoordgetokkel en een simpele tamboerijn tovert de groep hier zijn mooiste nummer in je oren. Het biedt vijf minuten puur genot waarin we de vergelijking met Grandaddy-zanger Jason Lytle onvertogen kunnen maken. Net zoals Jordan is ook Lytle een held van frontman Pieter-Jan.

Net wanneer we innige vrede hebben genomen de overheersende rustige kant van Superlijm worden we verrast door een uptemponummer. Why Bother California bevat dezelfde muzikale elementen als Michael Jordan én is dan ook een even groot schot in de roos.

19 oktober 2009
Mieke Meskens