Sir Yes Sir

Eigen beheer

Afgelopen zomer kon je Tijs Delbeke, bezieler van Sir Yes Sir, nog aan het werk zien bij dEUS op Pukkelpop. Dezer dagen tref je hem maar al te vaak op het podium met zijn eigen band. Al wie aanwezig was op de preselecties van Humo's Rock Rally weet dat dit een Vi.be is om in het oog te houden...

Afgelopen zomer kon je Tijs Delbeke, bezieler van Sir Yes Sir, nog aan het werk zien bij dEUS op Pukkelpop. Dezer dagen tref je hem maar al te vaak op het podium met zijn eigen band. Al wie aanwezig was op de preselecties van Humo's Rock Rally weet dat dit een Vi.be is om in het oog te houden...Hoeken en kanten, ogen en haken, wij houden er wel van. En dat is precies waar we bij Sir Yes Sir aan denken. Muziek die je uit de kast lokt, die niet echt voor de hand ligt, die durft.

Tyfus is zo'n nummer dat het bloed van onder je nagels haalt, dat alle kanten op stuitert, maar toch prima beluisterbaar blijft. De groep komt uit Ekeren en heeft duidelijk heel wat in zijn mars.

Jazzinvloeden vermengen met artrock, je komt er een heel eind mee. En die saxofoon trekt ons al helemaal over de streep. Als je er dan ook nog leuke titels als Ideas For A Wast Of Time bij kan verzinnen, mag men Sir Yes Sir loslaten op de meute, wat ons betreft.

Bekijk het Vi.be profiel van Sir Yes Sir.

27 februari 2010
Patrick Van Gestel