Sevens - 'Poetry In Motion'

Sevens - 'Poetry In Motion'

Op zijn debuut-ep doet Thibaut Sevens of kortweg Sevens een poging om zijn eigen levensverhaal te vertellen.

Sevens is al enige tijd bezig met het uitbouwen van een muzikale carrière en was reeds te horen op diverse radiostations. Hij laat ook geen enkele mogelijkheid om zijn muziek in de kijker te zetten onbenut. Hij neemt bijvoorbeeld, tegelijk met de release van de debuut-ep, deel aan het kansenparcours Sound Track. In dit parcours schopte Sevens het reeds tot de voorrondes, wat hem nog meer mogelijkheden geeft om zichzelf en vooral zijn muziek in de kijker te stellen.

‘Poetry In Motion’ is de film van zijn leven, verteld op een manier zoals alleen hij dat kan: eerlijk en poëtisch. En wanneer je luistert naar elk nummer afzonderlijk, lukt hem dat best aardig. De warme baritonstem in combinatie met de laidback beats werken. Maar jammer genoeg klinkt alles al snel eentonig. Gelukkig brengt een nummer als Boys Don’t Cry enig soelaas. Dat nummer kan je omschrijven als het hoogtepunt van de plaat, waarin het emotionele de overhand krijgt. Ook 7 steekt boven de andere nummers uit.

De ep is een degelijke debuutplaat voor de jonge Hasselaar en zal zeker diverse harten kunnen bekoren, maar iets meer afwisseling is geen overbodige luxe om de aandacht van de luisteraar vast te houden. Het is dus nog een beetje zoeken naar het recept, waarin hij die eigen sound zo kan kruiden dat de luisteraar niet te snel afhaakt.

Wie Sevens aan het werk wil zien, kan hiervoor op vrijdag 15 oktober 2021 terecht in JH Plug-In in Leopoldsbrug in het kader van Sound Track. In het najaar van 2021 gaat hij eveneens op tour met de Nederlandse Nona. 

8 oktober 2021
Marjolein De Smet