Seamy License

Alles is toch al gedaan in de muziek, dus waarom niet duiken in de tijd waarin alles begon voor de popmuziek?

Dat zou wel eens het idee geweest kunnen zijn van Chesney Vermeulen, frontman van Seamy Licence. De vierentwintigjarige zingt een beetje als Elvis Costello, maar maakt met zijn kompanen Tijmen Van Loo (gitaar) en Peter Degroote (drums en percussie) old skool rock-‘n-roll met een twist zoals die klonk aan het einde van de woelige jaren zestig.

Verwacht geen instant meezingbare strofe-refrein-strofe-songs, maar wel iets ingewikkeldere, eclectische structuren met teksten, geïnspireerd op hedendaagse toestanden en het eigen leven.

De band is bezig met de opnames van een eerste ep, maar presenteert nu al een eerste single: Counting The Days. Deze zou de weg moeten openbeuken naar grotere optredens en –waarom niet?– de nationale radio. Wij bombarderen ze alvast tot onze vi.be van de maand.

Counting The Days is een nummer over heimwee dat tegelijk herinneringen aan The Beatles en Costello oproept. Geen slechte referenties als je het ons vraagt en met deze wat vergeten sound, neemt de band misschien wel een vrijgekomen plaats in binnen het Vlaamse muzieklandschap.

28 oktober 2018
Marc Alenus