Pickle Juice

De finalisten van het Oost-Vlaams Rockconcours 2005 geven meteen van jetje in opener Good time. Gitaren die aanvankelijk aan een nieuwe song van Ozzy doen denken – sorry, ook onze geest slaat soms op hol – tot drums en zangpartij duidelijk maken dat het wel degelijk een rondje pretpunk betreft.

Pickle Juice


Vamos
wordt ingeleid met, verbaast het u, een Spaansklinkend gitaarriffje à la Pixies. De blazers maken gezwind een eind aan deze vergelijking en het leuke up-tempo van de drums en de zanglijn doen ons melancholisch in gedachten verzinken tot Dirty Davey van The Levellers.

Bungee Boy lijkt wel weggerukt uit 'Black Cat White Cat' van Emir Kusturica. Bohemers aller landen, verenigt u en dans als dolle koeien op dit pikante wijsje! Niet dat we hoog oplopen met zigeuners, dit chanson gitane gooiden we toch prompt in onze top tien van de maand.

Give me a chance is dan weer een boy-wants-girl liedje, overgoten met een poppy reggaesausje dat even zoet binnenschuift als straciatella-ijs met banaan en slagroom. Afsluiter Bow Tie werd gemaakt voor dansers die met tien tegels niet genoeg hebben. Een blaasfestijn ter ere van Bomberjack Johnny en andere nitwits zoals u en wij!

Pickle Juice nodigt ten dans op plaat en in eender welke muziekstijl blijven ze overeind: reggae, pop, punk, schlager en balkan boogie. Naar verluid mixen ze er live net zo gemakkelijk nog wat rapmuziek, een house-parodie en zelfs een vleugje opera bij. Dat willen we wel eens zien!

8 november 2008
Tuur Van Braeckel