Palomine

Eigen beheer

Palomine weet hoe je een groep moet runnen. Want door zich te laten zien en horen via verschillende kleine initiatieven, verkiezingen en de radio, wist het vijftal behoorlijk wat aandacht naar zich toe te trekken. En wat doe je dan, eens alles wat vlotter gaat? De studio in duiken natuurlijk en iets vastleggen voor het nageslacht: ‘Get The Luxurious Big Bath Size’.

Palomine

Palomine weet hoe je een groep moet runnen. Want door zich te laten zien en horen via verschillende kleine initiatieven, verkiezingen en de radio, wist het vijftal behoorlijk wat aandacht naar zich toe te trekken. En wat doe je dan, eens alles wat vlotter gaat? De studio in duiken natuurlijk en iets vastleggen voor het nageslacht: ‘Get The Luxurious Big Bath Size’.Brand New Start was eerder al een bescheiden hitje en opent meteen ook het plaatje. En dat gaat op een erg vlotte wijze. Palomine speelt namelijk lichte rock die makkelijk verteert en zich nooit echt gaat opdringen. Met de toetsen erbij krijg je dan nog een retrogevoel, en dat is goud waard. De bandsound is uiteindelijk erg fragiel, soms zelfs een beetje ijl, maar dat past perfect bij de composities want die zijn easy-listening zoals het hoort.

Maar die rustige aanpak is ook niet onvoorwaardelijk positief. Zo droom je nogal snel weg, en dat kan de bedoeling niet zijn. Jammer, want als je aandachtig blijft luisteren is ‘Get The Luxurious Big Bath Size’ een streling voor het oor. En een track zoals This Life zet zich onmiddellijk vast in je hoofd. Wat moet je dan nog meer hebben? Eigenlijk niets, al mag Palomine soms wat feller voor de dag komen en je als luisteraar echt wakker schudden.

Ondanks die zaken merk je aan de andere kant wel dat deze cd behoorlijk wat groeipotentieel heeft, en er zijn dus behoorlijk wat luisterbeurten nodig om echt mee te zijn met Palomine. Schitterend, en al zeker omdat dit op een minimalistische wijze toch gerealiseerd wordt. De kalmte die over het album heerst is immers ook de rode draad doorheen de elf nummers. Bovendien is die link ook perfect om het tempo van de plaat vast te houden, wat zorgt voor een totaalbeeld dat er helemaal staat.

Dat Palomine talent in huis heeft staat vast. En ‘Get The Luxurious Big Bath Size’ onderstreept dat alleen maar. Misschien nog niet helemaal zonder schoonheidsfoutjes, maar met een natuurlijke uitstraling die je toch even doet omkijken. En Palomine weet maar al te goed hoe je die naar buiten moet brengen

18 januari 2009
Pieter Van Wezemael