Outskirts

Eigen beheer

Outskirts
Outskirts zijn vier gasten van de Westcoast. Tenminste, voor zover er op dit lapje grond dat de naam België draagt, al sprake kan zijn van een Westcoast. Laat staan dat we over een Eastcoast beschikken. Maar zulke termen zijn enkel van toepassing als we het over vette rap en hiphop hebben. Dat is bij Outskirts niet het geval. Ze omschrijven hun muziek als een stevige cocktail van rock-'n-roll, indie en een scheutje britpop om af te ronden. Dat maakt onze cd-speler wel zeer benieuwd naar hun demo ‘Memories of Our Futures’.


Het is al snel duidelijk dat ze de invloeden dicht bij huis gevonden hebben. Een Van Jetsstijl kenmerkt de gitaarriffs en ritmesecties op Nuclear Times. Dat nucleaire potentieel maakt die ‘Memories of Our Futures’ er niet bepaald rooskleuriger op, maar het geeft wel de boost om eventjes goed weg te rocken. 

Jammer dat het tweede nummer, Gone, er eentje is dat het ene oor in en het andere oor uit gaat. De boosdoeners zijn een té voorspelbare melodielijn en een refrein dat naar onze mening net iets te veel herhaald wordt. 

Opluchting alom wanneer Alone met meer geweld onze trommelvliezen tegemoet lijkt te komen. Een vuile gitaarsneer is nooit weg. Laat de zanger ook gerust maar wat meer schreeuwen. Dat klonk alvast lekker vet. 

Demo’s zijn meestal aan de korte kant zodat ze na een nummer of vier al ten einde lopen. Working Horse is een nummer dat kan tellen als slotnummer. Een beetje teasen in het begin - en dat had gerust nog iets langer mogen duren - om dan naar het midden toe even van jetje te geven. Dat werkt altijd. Als daar dan nog een scherp uitgesponnen outro aan vastgemaakt wordt, knikken we toch nog goedkeurend naar de cd-speler.

Die cocktail van verschillende stijlen is danmisschien niet helemaal de juiste omschrijving, toch is de basis voor de catchy songs waar ze zo naar streven al aanwezig. Meer stijlen daaraan toevoegen zou al een stap in de goede richting zijn. Want u bent het vast met ons eens dat een cocktail altijd beter smaakt dan een doodgewoon colaatje.
8 november 2008
Sanne De Troyer