Of Blood And Mercury

Zoekt Midas Fall nog een support act voor hun Europese tournee? Dan kijken ze best eens richting Of Blood And Mercury.

Of Blood And Mercury is een Brusselse band bestaande uit Olivier Lomer Wilbers (gitaar, keyboards), Michelle Nocon (zang), Jonas Sanders (drums) en David Alexandre Parquier (bas). Lomer Wilbers is actief binnen Enthroned en Emptiness en Sanders in Pro-pain. Toch is dit geen metalband. De nummers van Of Blood And Mercury zijn eerder filmisch en ambient van aard. Denk wijlen Lunascape, maar met iets meer dreiging en minder triphop.

Op de ep, die sinds kort op Bandcamp staat en vanaf 1 maart in de winkels zal liggen, krijg je drie donkere songs voorgeschoteld. Strangers opent met naderbij sluipende synths. Zij zetten de toon voor Nocons sombere zanglijnen: “Down in the old valley / where drunken ghosts dragged themselves through grasses / Where the scent of newborn sorrow sunk.” Get the picture?

Ook Walk The Void en Estranged doemen op uit dezelfde schaduwwereld. De poëtische teksten zijn even mooi als duister en de muziek is er de perfecte soundtrack bij. Weer een band om in het oog te houden.

22 februari 2019
Marc Alenus