Needle And The Pain Reaction

Kinkystar Records

Needle And The Pain Reaction Needle And The Pain Reaction speelt energieke rockmuziek in navolging van andere grote trio’s als Dinosaur Jr. en Buffalo Tom. Vooral op een podium moet die energie overkomen. Hun ‘Live EP’, opgenomen in de Brusselse Recyclart, is dan ook een staalkaart van hun kunnen.

De drie leden hebben al een hele weg afgelegd en dat blijkt ook uit hun samenspel. Hoewel het live gebeuren slechts valt op te maken uit de occasionele handklap en/of gil tussen de nummers door, spreekt de muziek van de groep verder voor zich. Eerste nummer Bang Bang schiet als een Razende Roeland uit de startblokken, flirt tussendoor met Kiss’ I Was Made For Lovin’ You en geeft meteen aan waar het bij dit trio om gaat.

Eigen nummers als Monster kunnen de vergelijking met de goed gekozen covers best doorstaan. Feels Like Heaven, oorspronkelijk van Fiction Factory, een vergeten one hit wonder uit de tachtiger jaren, blijkt in deze versie plotseling wel de moeite waard. De gitaren van zanger Wim Deliveyne sleuren het nummer door de diepste holen van de hel om het te laten herrijzen als een dol geworden feniks. Jammer dat hij niet de meest krachtige stem heeft. Dat zou de nummers vast nog meer cachet geven.

Ook de ritmesectie levert uitstekend werk. Dat het zweet van hun lichamen spat op de foto op de achterkant van de cd mag dan ook geen verrassing zijn. Drummer Peter De Bosschere geselt zijn cimbalen als zijn het zijn masochistische speelkameraden en ook bassist Lucce Waegeman doet meer dan zijn duit in het spreekwoordelijke zakje.

De geluidskwaliteit van deze cd is niet altijd top, maar dat heeft ongetwijfeld te maken met de middelen waarmee moest gewerkt worden. Dat willen we dan ook graag met de mantel der liefde bedekken. Vooral om dit een lekker rockende cd is, die de doorsnee liefhebber makkelijk over de streep kan krijgen om de groep op een podium aan het werk te gaan zien.
8 november 2008
Patrick Van Gestel