Makheena

Eigen beheer

Iedereen kent wel de parabel van de talenten. Een meester vertrekt en geeft zijn slaven enkele talenten. De eerste twee slaven gebruikten ze en verdubbelden het aantal. De derde slaaf stak hem echter in de grond, uit schrik zijn talent te verliezen. Uiteraard was de meester hier niet mee gediend. Talent moet je gebruiken. Makheena zou ook in de gunst vallen van de meester. Talent zat en ze gebruiken het met alle plezier. 'Martyr' comming at you!

Vlaanderen davert weer op zijn grondvesten. Een nieuwe hardcore-formatie heeft zich aan het oppervlak begeven. Leadzanger Steven Jacobs aka. DeathByMourning verzamelde een heel team rond zich. Bram Vandromme aan de sampler, Kim Van Stichel neemt de bass voor zich, Steve Bauwens laat zich gaan op de drumms en Bruno Dyserinck doet het gitaarwerk met af en toe een backingvocal.

De demo opent met een spooky intro. De gitaren worden opgewarmd om er meteen stevig in te vliegen. Anthem Of Hate, een introspectisch nummer over haat, toont meteen aan dat deze mannen het menen. Schitterend gitaarwerk, opzwepend ritme en perfect passende vocals. Mijn linkerbeen begint al spontaan te pogo?n met de rechter. Of Pure Resistance brengt de moderne hardcore-Jezus tot leven in de lyrics en Makheena begeleidt hem op zijn toch neerwaarts met een stevige rimm.

Onder het motto 'eindigen in stijl', sluiten ze de demo af met From Faith To Despair. De wereld is niet wat ze hoort te zijn, volgens deze band maar hun muziek is dat volgens daMusic alleszins wel. Deze groep is klaar om losgelaten te worden op de moshpit. Moge u er vele blauwe plekken aan overhouden!
8 november 2008
Niel Van Herck