Lovely Gazbaby

Eigen beheer

Nu de finales van de Provinciale muziekconcours voorbij zijn, speurden wij VI.be af op zoek naar interessant materiaal dat de eindstrijd bereikte. Aangezien de initiatiefnemer nog steeds Poppunt is, werd het tijd dat er in deze rubriek ook eens Pure Pop aan bod kwam.

Nu de finales van de Provinciale muziekconcours voorbij zijn, speurden wij VI.be af op zoek naar interessant materiaal dat de eindstrijd bereikte. Aangezien de initiatiefnemer nog steeds Poppunt is, werd het tijd dat er in deze rubriek ook eens Pure Pop aan bod kwam.Lovely Gazbaby is de naam en in tegenstelling tot veel zichzelf overschattend Vi-voer zoekt deze band het niet onnodig ver. Met eenvoudige melodietjes, leuke gitaardeuntjes en een dijk van een stem, die zeer internationaal klinkt, vermoeden we voornamelijk invloeden uit de britpop. En het legde hen geen windeieren, want dit weekend waren ze in de Kortrijkse Kreun laureaat op Westtalent.

Wij beweren niet dat dit de meest vernieuwende ontdekking van het nieuwe millenium is, maar als u ontspannende, radiovriendelijke pop wilt horen, moet u ongetwijfeld bij dit jonge geweld zijn. Voor de meiden: de mooie frontman Karel is nog op zoek...

Bekijk het Vi-profiel van Lovely Gazbaby.

30 november 2009
Mattias Devriendt