Liar

Gangstyle Records

Liar is al een lange tijd een vaste waarde in de Belgische sXe scene. Al sinds 1995 doet de band zijn eigen ding en negeert het alle trends. De band is trouw aan zijn stijl maar is zich altijd blijven ontwikkelen. De combinatie van hardcore en extreme metal gaat steeds beter klinken en Liar is dan ook in beide scenes erg populair.

'Murder Manifesto' is ook weer de perfecte combinatie tussen hardcore en metal. Liar verwerkt steeds meer metal invloeden in zijn sound en dat vind ik geen minpunt. Opener Wolfsblood knalt er hard in en je hoort hier en daar zelfs wat black metal invloeden. Het nummer zet meteen de toon voor het hele album want 'Murder Manifesto' is de bruutste plaat die Liar heeft uitgebracht. Dit is vooral te danken aan de grindcore invloeden die langzaam steeds meer naar voren treden binnen de sound van Liar.

Door de goede, heldere productie hoor je ook hoe strak deze muzikanten spelen en hoe de muzikanten zich individueel ontwikkeld hebben. De nummers zitten prima in elkaar en na een half uurtje laat Liar je uitgeput achter. Prima album!
8 november 2008